Caleb Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Premiera desktopowych procesorów Intel Broadwell dla platformy LGA 1150 przeszła bez większego rozgłosu, chociaż nowości wprowadziły szereg ciekawych rozwiązań względem Haswella i Devil's Canyon. Zachowawcza polityka producenta może zastanawiać, wszak Niebiescy dotychczas bez kompleksów chwalił się swoimi rozwiązaniami, nawet jeżeli nie nosiły znamion rewolucji. Czyżby długo wyczekiwane Core i5-5675C oraz Core i7-5775C były niewarte zainteresowania? Tego dowiecie się czytając niniejszą publikację, będącą zarazem przymiarką do zbliżającej się architektury Skylake, która przyniesie fundamentalne zmiany dla mainstreamu m.in.: wsparcie pamięci DDR4. Nie wybiegajmy jednak zbytnio w przyszłość, zostając przy procesorach Core i5-5675C oraz Core i7-5775C. Test procesorów Intel Core i5-5675C i Core i7-5775C Broadwell - PurePC.pl Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 No jest to czego oczekiwałem. Wysoka cena i zbliżona wydajność w grach. Zobaczymy co pokaże Skylake. Dla mnie Broadwell to taka zapchaj dziura wypuszczona na siłe. Nie wiem na prawdę do kogo to i kto to będzie kupował. Jeśli jeszcze OC byby lepsze niż Haswell'e i znacznie niższe temperatury (pewnie dalej ten glut pod czapą) to kto wie. Dla kogoś z i5 2500K byłaby to jakaś alternatywa .Tak wypada poczekać do Skylake, a może nawet jeszcze dłużej. Okaże się. Ja tam na razie zostaje z tym co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja tam po samych wykresach widzę, że dla i5-2500k to już jest alternatywa. Niestety Sandy się starzeje, chce więcej papu, zegar wyższy, a sporo wolniejsze, np. w takim proco-żernym Starcrafcie 15-20fps na korzyść Broadwella. W GTA V bardzo podobnie - nowy proc kilkaset MHz niżej taktowany, a klatek 15+ więcej (+kilkadziesiąt %). Cena swoją drogą... Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobMaK Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 No ja się skusiłem na i7 5775C i o 4200MHz można zapomnieć u mnie max 4160MHz ale i tak jest szybciej w grach niz na i5 4690k 4600MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...