thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Jutro kupuje nowy monitor. Bedzie to LG FLATRON F700B 17". Chcialbym sie Was zapytac w jaki sposob go testowac, na co patrzec , jakich narzedzi uzywac ! PROSZE O SZYBKA POMOC :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Nokia Test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 tzn ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 uzyj rąk i oczu ;-) ustaw przed zakupem geometrie, bo moze sie okazac, ze bedziesz mial obraz jak przez sloik ;-). porownaj obraz z innymi egzemplarzami (ktory ma najlepsze kolory, ostrosc obrazu, geometrie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Cytat tzn ?? http://www.construnet.hu/nokia/monitors/te...st/mon_test.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 1. Musisz widziec, (czuc) ze monitor jest wyjety z pudelka a nie z wystawy. 2. Jakiekolwiek mechaniczne uszkodzenia dyskwalifikuja go. 3. Po wlaczeniu sprawdzasz czy nie ma zadnych wypalonych pixeli. 4. Sprawdzasz zbieznosc, geometrie i inne jakosciowe parametry (zwlaszcza ostrosc jest wazna). 5. Kiedys znalem ale juz zapomnialem, sa stronki, na ktorych porownujesz kolory monitora z materialami dostepnumi w niektorych sklepach. Wiesz kartke porownujesz z tym co pokaze monitor. Ja osobiscie z tanszych polecam Samsunga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Wytlumaczcie mi na czym polega ten test na geometrie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 napisalem zebys sprawdzil i ustawil geometrie obrazu... czy nie bedzie znieksztalcony, zaokraglony w rogach, czy linie proste beda proste itp. itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Cytat PROSZE O SZYBKA POMOC :P Ja bedac na miejscu innych bym ciebie .. olał :P :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Cytat Cytat PROSZE O SZYBKA POMOC :P Ja bedac na miejscu innych bym ciebie .. olał :P :mrgreen: Nabijacz postow, mow mertytorycznie ! Twoje odczucia mnie wogole nie interesuja ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 :!: jeszcze nikt nie wspomnial o pompowaniu obrazu - z tego co pamietam monitorki AOC (i chyba Hyunday) na to glownie cierpialy dawno temu cos tam nabazgalem :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=199...ghlight=#199041 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Cytat :!: jeszcze nikt nie wspomnial o pompowaniu obrazu - z tego co pamietam monitorki AOC (i chyba Hyunday) na to glownie cierpialy dawno temu cos tam nabazgalem :Phttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=199...ghlight=#199041 stary ladnie to napisales i latwo zrozumiec o co chodzi... umiesc ten post w FAQ. troche najwyzej popraw... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Dobrze synu żeś uczynil kupujac tego eldżika - zaiste zajebisty monitor :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Cytat :!: jeszcze nikt nie wspomnial o pompowaniu obrazu - z tego co pamietam monitorki AOC (i chyba Hyunday) na to glownie cierpialy no rzeczywiscie... zapomnialem ;-) pewnie dlatego, ze moj monitor nie ma tego efektu, ale czy naprawde obecne monitory maja dalej problemy z tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 A ja dzisiaj zamawiam z komputronika Eizo L557, z recenzji czytałem, że obraz ma super. Jeżeli będe miał złą geometrie obrazu to moge go oddać do serwisu itp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Znalazlem taki skaner monitorow on-line ! Oto link : http://www.magi.pl/test.php Wszystko jest w miare dobrze opisane na co trzeba zwracac uwage podczas poszczegolnych testow ! ENJOY :P !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Cytat Cytat Cytat PROSZE O SZYBKA POMOC :P Ja bedac na miejscu innych bym ciebie .. olał :P :mrgreen: Nabijacz postow, mow mertytorycznie ! Twoje odczucia mnie wogole nie interesuja ! cos starsznie agresywni ludzie ostatnio tu na forum dolanczaja sie :lol: swiat schodzi na psy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...