Skocz do zawartości
thelama

Jak testowac monitor przed zakupem !?

Rekomendowane odpowiedzi

uzyj rąk i oczu ;-)

ustaw przed zakupem geometrie, bo moze sie okazac, ze bedziesz mial obraz jak przez sloik ;-). porownaj obraz z innymi egzemplarzami (ktory ma najlepsze kolory, ostrosc obrazu, geometrie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Musisz widziec, (czuc) ze monitor jest wyjety z pudelka a nie z wystawy.

2. Jakiekolwiek mechaniczne uszkodzenia dyskwalifikuja go.

3. Po wlaczeniu sprawdzasz czy nie ma zadnych wypalonych pixeli.

4. Sprawdzasz zbieznosc, geometrie i inne jakosciowe parametry (zwlaszcza ostrosc jest wazna).

5. Kiedys znalem ale juz zapomnialem, sa stronki, na ktorych porownujesz kolory monitora z materialami dostepnumi w niektorych sklepach. Wiesz kartke porownujesz z tym co pokaze monitor.

Ja osobiscie z tanszych polecam Samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

:!: 

jeszcze nikt nie wspomnial o pompowaniu obrazu - z tego co pamietam monitorki AOC (i chyba Hyunday) na to glownie cierpialy

dawno temu cos tam nabazgalem :Phttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=199...ghlight=#199041

stary ladnie to napisales i latwo zrozumiec o co chodzi... umiesc ten post w FAQ. troche najwyzej popraw... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

:!: 

jeszcze nikt nie wspomnial o pompowaniu obrazu - z tego co pamietam monitorki AOC (i chyba Hyunday) na to glownie cierpialy

no rzeczywiscie... zapomnialem ;-) pewnie dlatego, ze moj monitor nie ma tego efektu, ale czy naprawde obecne monitory maja dalej problemy z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

PROSZE O SZYBKA POMOC :P

Ja bedac na miejscu innych bym ciebie .. olał :P :mrgreen:

Nabijacz postow, mow mertytorycznie ! Twoje odczucia mnie wogole nie interesuja !

cos starsznie agresywni ludzie ostatnio tu na forum dolanczaja sie :lol:

swiat schodzi na psy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...