Ameba w Panierce Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zamierzam postawić system na Samsung 850 EVO 500GB. Potrzebuję także ok, 2TB jako przechowalnię. Jaki dysk HDD do tego dobrać? Myślałem o WD Black ,ale mam wrażenie, że jeżeli nie będzie stał na nim system to nie ma to większgo sensu. WD Red z kolei słabo się nadaje, bo został zaprojektwoany aby chodzić na okrągło. Seagate Barracuda natomiast nie żyją zbyt długo. Co wg was byłoby najlepszym rozwiązaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Nie ma to większego znaczenia, Seagate DM001 albo WD Red będą równie dobre. Gorszy WD Blue. Nawet padakę WD Green można by wziąć pod uwagę po wyłączeniu parkowania głowic. Ja u siebie na magazyn używam DM001 a jako rezerwę na co dzień odłączoną WD Green. Gdybym sam wybierał, wybór padłby na Seagate 2-talerzowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 tak, to nie ma znaczenia, najważniejsze to regularny backup i okresowe sprawdzanie SMART i w razie potrzeby wymiana magazynu na nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ameba w Panierce Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedzi :) W takim razie prawdopodbnie wezmę Seagate'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...