michus Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witajcie, czekałem na premierę Skylakeów by ulepszyć sobie komputer do najlepszych możliwych parametrów. Natomiast teraz do czytałem że Skylake jest do bani jeśli chce się korzystać z 3-Way Sli ze względu na to że procesor obsługuje tylko 16xPCIe lanes. I tutaj chciałbym porady. Po moim researchu wychodzi że aby wykorzystać pełen potencjał 3way sli potrzebuje procka który obsłuży więcej PCIe - i7-5930K.Czy to obecnie najlepsze rozwiązanie?Zawiodłem się na nowych procesorach:/ michus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Do bani to jest 3-way SLI a nie Skylake. Jak chcesz więcej linii bezpośrednio w procesorze (bo można to równie dobrze zrealizować przy użyciu dodatkowego układu na płycie głównej) to tylko 2011--3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michus Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Czesc, szukam pamieci DDR4 która daje najlepsza wydajnosc w grach (pod socket 2011-3). Zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrać - mamy dwa parametry główne czyli opoznienie i takowanie zegara - więc nie jest łatwo ocenić co będzie bardziej efektywne w grach.Co z obecnie dostępnych do kupienia powinienem wybrać zakładając że cena jest drugorzędna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Dla każdej pamięci możesz wyznaczyć sobie czas dostępu w ms wg wzoru 2000*CL / częstotliwość. Interesuje Cię jak najniższa wartość. W przypadku podobnych wartości preferujesz wyższą częstotliwość. Znany potencjał OC uwzględniasz w ten sposób, że do obliczenia czasu dostępu bierzesz częstotliwość po OC. Natomiast OC pamięci to żmudna i nadmiernie nie warta świeczki sprawa (jak to ma być do grania), bo aby było w pełni efektywne nie wystarcza zmiana tylko podstawowych timingów lub częstotliwości, a warto także zmienić te mniej podstawowe. No ale nawet zmiana po0dstawowych coś tam daje. Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 http://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjaws4-4x4gb-3000mhz-ddr4-cl15-f4-3000c15q-16grbb-697458/ a za jakis czas jak wyjda szybsze i tańsze wymiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...