Jump to content
Sign in to follow this  
samzi

ASUS X5DAB po włączeniu Coś tam na ekranie jest ale nie idzie dalej

Recommended Posts

więc tak posiadam laptopa asus X

X5DA po włączeniu na ekranie pojawia się to co jest na fotkach niżej i mam pytanie do was o co chodzi i czy da radę to naprawić??

post-158041-0-54540900-1438883701_thumb.jpg

post-158041-0-65618900-1438883744_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odświeżam gdyż

Wsadzilem do laptopa dysk twardy z innego laptopa na którym był Windows Vista na moim niby był 7 i

Pasek startu przelatuje po czym na sekundę wyświetla niebieski ekran jakieś wiersze przelatuja i laptop startuje od nowa

Co to oznacza?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Wsadzilem do laptopa dysk twardy z innego laptopa na którym był Windows Vista na moim niby był 7 i

 

 

W tym zdaniu masz odpowiedź , wsadziłeś dysk z innego lapka z kompletnie innymi bebechami ( przynajmniej tak myślę ) , system podczas startu natrafia na sprzęt do którego może nie mieć sterowników stąd takie jajca .

 

Screen z posta #1 sugeruje że dysk odszedł do krainy wiecznych marków .

 

Wstawiłeś dysk z innym systemem , jak możesz to go sformatuj i zainstaluj na nowo system z poziomu tego laptopa .

 

System zainstalowany na innym kompie nie zadziała , będzie się zachowywać jak Vista z posta wyżej .

Edited by reyden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam to niestety znowu ja

Kupiłem na allegro oryginalny klucz do win7 dostałem link żeby pobrać win obraz ISO wypakowalem Przez winrrar pliki wrzuciłem na pendrive ustawiłem botowanie ale po załadowaniu plików Windowsa wyskakuje błąd jak na fotkach

Dlaczego?

post-158041-0-62263100-1443227523_thumb.jpg

post-158041-0-45862300-1443227591_thumb.jpg

post-158041-0-26503800-1443227625_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie o te cmd mi chodzi ponieważ przy starcie win botuje się z pendrive widać ładowanie plików Windowsa do instalacji przelatuje zielony paseczek i po nim nie powinno wyskoczyć cmd tylko okno do instalacji Windowsa a wyświetla cmd i nic nie można zrobić nie instaluje się nie działa i moje pytanie dlaczego?

Share this post


Link to post
Share on other sites

po jakichs 10 próbach jakims cudem odpalilo i zainstalowałem tego wina ... ufff 

Edited by samzi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.