radiergummi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Wiem, ale w tym wypadku nie sugerujesz się tym co pisze w specyfikacji procka. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodSprzedawxa Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 No ale byl juz tu przyklad, ze nie mozna bylo zaladowac wiekszych czestotliwosci niz bodajze 2133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 To zależy od chipsetu, a nie procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodSprzedawxa Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Przeciez Broadwell innych niz z97/h97 nie obsluguje. A z tego co wiem z97 obsluguje szybsze pamieci niz 1600. A mi chodzi tylko o to, czy ten procesor odpali z np. 2400Mhz cl10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Ten procesor odpali z 2400MHz CL10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arteczek Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Witam Wszystkich. Musicie wybaczyć, że tak późno odpowiadam, ale zaistniały pewne problemy z chodzeniem, to też czasu na złożenie zestawu nie miałem za wiele, ale ostatecznie udało się i już od pewnego czasu na tym komputerze pracuje. Oczywiście, jak wszyscy mogli się tego spodziewać, zestaw bez problemu odpala profil xmp z 2400 MHz i katując go już pewien czas na wszelakie możliwe sposoby nie zauważyłem nic niepokojącego. Z tego miejsca dziękuje za pomoc i rozwianie wszelakich moich wątpliwości. Tak już poza tematem chciałbym poprosić o mała pomoc odnośnie GPU. Jak wspominałem wcześniej, niebawem chce coś takiego zakupić, nosze się z zamiarem zakupu coś bardziej mocarnego jak r9 390x, ewentualnie coś od zielonych w podobnym przedziale cenowym (1080p), ale... Obecnie jestem na W8.1, a ewentualną przesiadkę na 10 planuje dopiero w przyszłym roku (okolice marca), również bardzo uważnie śledzę ruchy DX12 i z tego powodu wolę poczekać z moim zakupem do momentu przejścia na nowego W. Planuje zatem na pól roku nabyć coś w okolicach 1000 zł, więc w grę wchodzą r9 380 oraz gtx 960. Jak to Wy widzicie, co lepsze, czy dopłacać do wersji z 4GB na ten krótki okres? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Wersje 4GB tych kart za bardzo nie mają sensu, 4GB VRAM nie wiele daje w tej kategori wydajnościowej . Lepiej brać wersję 2GB . A co do samej karty to GTX960 dobrze wypada - chłodna , niezbyt prądożerna i w miarę szybka karta ( jak na kastrata ) . R9 380 to odgrzewany kotlet . DX12 to na razie jedna wielka nie wiadoma , niby po ostatnich newsach AMD może dostać dużego bosta w DX12 ale jak na prawdę to będzie to nie wiadomo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...