Gonzo91 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam chciałbym się zapytać czy ktoś z was miał do czynienia z serwisem Lenovo? Na dniach chcę wysłać do nich lapka,ale nie wiem czy wymienią matrycę-3,4 bad pixele(1 wypalony 2-3 świecące) i dysk-2 bad sektory. Jeśli chodzi o dysk to sprawa jest trochę zagmatwana,otóż jak kupiłem laptopa po jakimś czasie cos mnie podkusiło i sprawdziłem dysk HD Tune i znalazł 2 bad sektory. Zamiast wysłać lapa na serwis to przeleciałem go HDD regeneratorem i przeniósł te 2 bad sektory w wolną pulę dobrych. Na dzień dzisiejszy dysk działa i nie ma badów,ale czasami zdarza mu się pomyśleć przy wejściu do jakiegoś folderu nawet pustego. Ostatnio touchpad działa dziwnie tzn można powiększać,działa przewijanie itd ale jak się oderwie dłoń od niego następnie przyłoży palec i chce np zejść na dół to nie reaguje dopiero za 2 razem łapie. Czy to może być jakaś usterka? Może warto im zgłosić żeby przynajmniej sprawdzili czy wszystko jest z nim ok? Przesyłam screena z hd tune i hddscan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zamiast wysłać lapa na serwis to przeleciałem go HDD regeneratorem Taa zrobił co ? Nic sektory dalej w kolejce do remapu ( 05=0 ) a C4 to 2 próby realokacji. Nie używaj tego syfu to nie soft tylko kupa mułu i kłamstwa. Uzywaj MHDD. I zrób mu scan powierzchni i pokaż wyniki ( 2 x F4 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...