skizzoo Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Phenom II X3 720 na Gigabyte m56s-s3? Witam. Planuję zrobić drobny upgrade, który według wielu na pewno okaże się nieopłacalny, ale mocniejszy PC nie jest mi tak mocno potrzebny. Posiadam tytułówą płytę główną Gigabyte m56s-s3, a według strony producenta obsługuje ona Phenom II X3 720. Nie jestem jednak o tym święcie przekonany, ponieważ różne rzeczy się zdarzałą. Czy ktoś może mi potwierdzić, że taki procesor będzie współpracował? P.S. Chciałbym wymienić też GPU, ale nie wiem na jaki, aby procesor nie okazał się wąskim gardłem. Chodzi o podobny poziom cena/moc, czyli do 200-250 zł za kartę graficzną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 musisz sprawdzić dokładną rewizję płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Płyta występuje tylko w jednej rewizji . X3 720 jest obsługiwany od biosu F6H , jak masz niższy to proponuję go wcześniej zaktualizować . Co do karty - do X3 720 świetnie będą pasować HD68xx / HD7770 . HD7770 jest najmniej prądożerna ( 28 nm rdzeń vs. 40 nm w HD68xx ) do tego sterowniki są bardziej zoptymalizowane pod serię 7xxx . Ww. karty można dostać do 250 zł . Napisz jeszcze jaki masz zasilacz - marka , model i moc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Bios mam właśnie F6H a zasilacz Fortron fsp 450w jeżeli dobrze pamiętam. Myślałem o kupnie właśnie HD7770 radka, ale też i markowym zasilaczu od chieftec'a albo coś podobnego:) Sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Fortron to też markowe psu , więc nie ma sensu go wymieniać chyba że jest uszkodzony lub wybrakowany . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Niee. Wszystko z nim super:) Kwestia była tylko mocy, którą ma, czyli 450W i czy to udzwignie wszystko :) Myślę czy jest sens robić jeszcze upgrade do 8 gb ramu DDR2, ale wyjdzie to zapewne drogo i nieopłacalnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Mam pytanie. Czy ktoś może mi orientacyjnie podpowiedzieć jaka będzie wtedy moc zestawu X3 720, HD7770 oraz 4 gb ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) W stresie CPU + GPU weźmie góra 200 W z 12 V. Cały zestaw pewnie zamknie się w okolicach 250 W (pełne obciążenie), oczywiście bez oc. Edytowane 12 Września 2015 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Dziękuję za odpowiedź. A w kwestii szybkości działania zestawu na grach itp. mogę porównać go do g860 i hd7770? Szukam filmików na yt, które pokażą mi co i jak można ustawić, w co pograć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Jak poradzi sobie moja płyta główna z procesorem x4 925? Widzę, że na najnowszym biosie jest dostępny i rodzimy sklep sprzedaje go z roczną gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Daj sobie z tym spokój. Ile sobie życzą za ten procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witacore Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Skizoo chcesz kupić ode mnie tego Phenoma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...