Sekacz1324 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam otóż mam problem zakupiłem płyte dość czasu temu i dostałem wraz z nią chłodzenie o takie ( http://allegro.pl/nowy-cooler-asus-silent-775-miedz-gwr36-fvat-i5051980228.html ) i problem polega na tym ze jest backplate od tego chłodzenia i nwm jak go usunąc bo zamierzam zmienić chłodzenie czy któs mogłby dac mi rady związane z tym problem jak go usunąc ;( bardzo proszę o odp z góry dziekuje . dodałem zdjecie jak mniej więcej to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Backplate przymocowany jest na śrubach . Wyjmij płytę z obudowy i zobacz jak z drugiej strony to wygląda , potem poszukaj odpowiedniego klucza - możliwe że imbusowy będzie pasował . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekacz1324 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 ale to nie jest przykręcone tylko są wcisniete chyba kołki od tego backplate w te dziury albo trzyma się to na klej mysle ze ten backplate jest od chłodzenia ( asus square evo) cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Samo chłodzenie usunąłeś? Jeśli nie, to ze zdjęć chłodzenia na aukcji, którą wysłałeś wynika, że jest to mocowane na śruby. Jeśli tak, to backplate powinien sam odejść. Trzymać go mogą co najwyżej tulejki w otworach montażowych w płycie, ale jeśli nie ma tam kleju to powinno się to po prostu wysunąć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekacz1324 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) ok bo to jest tak zrobione ze jak próbuje to wyjąc to az płyta się wygina i nie chce jej złamać i właśnie się zastanawiam czy nie ma tam jakiegoś kleju może mam jakos wypchnąć te kołki razem z tym klejem co o tym myślisz? zawsze jest tak mocno wcisniete czy ktoś musiał z tym cos robic? Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Sekacz1324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Na 99% będzie tam taśma klejąca dwustronna. Po co w ogóle chcesz to wyjmować? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekacz1324 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Na 99% będzie tam taśma klejąca dwustronna. Po co w ogóle chcesz to wyjmować? zmieniam chłodzenie, ten klej trzyma dosc mocno mam go czymś rozgrzać np. szuszarką do włosów? nieuszkodze płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Na jakie chłodzenie byś nie zmieniał, najlepsze mocowanie to śrubki i backplate i przy tym pozostań. Inna chłodzenie możesz przecież przykręcić do tego bp. Zawsze jest ryzyko, że coś padnie, pęknie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 backplate mi wyglada na podobny jak w pc lenovo po stronie cpu powinienes miec na tulejkach przechodzacych przez otwory w mobo takie plastikowe pierscienie, ktore trzeba usunac, zeby wyciagnac z plyty backplate. to sa takie zawleczki inaczej mowiac, lapiesz jeden koniec jakims cieniutkim narzedziem i drugi podwazasz zeby zeskoczyl z tulejki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...