Pridefc Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witajcie, otóż mam taki mały dziwny problem Po instalacji na czysto systemu Windows 10 pojawił się dziwny problem z OC. Za każdym razem, gdy uruchomię komputer po dłuższej przerwie nieużywania (np. rano po nocy) to po nieokreślonym czasie następuje restart systemu po czym wita mnie komunikat z biosu, że "poprzednie wartości OC uległy awarii i wszystko przywrócono do stanu fabrycznego". Najdziwniejsze jest to, że przywrócę mu z zapisanego profilu moje wartości OC, uruchomię ponownie komputer i chodzi bez zawieszenia cały czas aż do jego wyłączenia i dłuższej przerwie. Mój system to: Płyta MSI Z87-G43 Procesor i5 4670K @4,2 Karta graficzna GTX 770 Ram Kingstone 8GB Gray Na Windows 7 przy tych samych ustawieniach OC nie było żadnego problemu testowane przez Prime i inne programy do katowania proca. Temperatury również w normie. Jak ktoś ma jakieś pomysły co to może być bardzo proszę o pomoc i najlepsze jest to, że jeśli podczas uruchamiania komputera wejdzie się do biosu, i nic nie zmieniając zapisze ustawienia i wyjdzie to komputer działa jak należy. Proszę o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...