halu Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam, mam problem z netbookiem, próbuje go odpalić, po włączeniu powera komp energicznie uruchamia wiatrak i nagle wiatrak cichnie, po czym znowu probuje wstawać, nie wydaje mi się żeby to było normalne zjawisko, mój leonvo jak go odpalam to słychać energicznie wiatrak po czym cichnie i normalnie sobie trybi, w przypadku netbooka jest to taki efekt jakby chciał się odpalić drugi raz, wiatrak jest głośny po czym pada i zza chwile znowu taki zryw, dysk działa, sprawdzałem, przekładałem ramy, podpinałem za pomocą hdmi do zew monitora, nic nie widu. ciężko mi dojść do wiatraka, ale chyba będę musiał go rozłozyć na tip top. To może być matryca ? grafa? proc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Sprawdź temperatury. KBC może dostawać fałszywe dane z czujników i głupieje wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie zimne luty pod którymś z układów (grafa, mostek). Częste zjawisko. Sprawdź też pamięć RAM, poprzekładaj ją w slotach. Jeśli to zimne luty to lapka można naprawić przed podgrzanie układu, ale naprawa będzie krótkotrwała, problem i tak wróci po jakimś czasie. Można też wybebeszyć układ i założyć nowy lub po usunięciu kulek ze starego nałożyć nowe, koszt naprawy niestety będzie spory. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...