morelzo Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam,mam problem. Otóż mam strasznie spadki FPS w grze CS:GO kiedy wchodzę do smoke'a. Z 299 spada na chwile do 80 co powoduje straszne cięcia gry. Gdy wchodzę w smoke mam 299, stoję obok mam 80... Nie wiem w czym leży problem. Sterowniki najnowsze, format zrobiony, bios zrestartowany, brak pomysłów co może być przyczyną Podpiąłem kartę brata i jest to samo.Karta graficzna : Gainward gtx 560 seProcesor : Intel core i5 3570-k 3.4ghzPłyta główna : Asrock P67 PRO3 Zasilacz : CoreX 500W ! ! !??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 A jaką kartę ma brat ? Generalnie GTX560SE mimo że to dość słaba karta to powinna sobie poradzić z CS:GO . Chyba że to wina samego dymu i tego że gra jest zoptymalizowana pod radeony ( a raczej silnik gry lepiej działa na kartach ATI/AMD ) . Tylko przy kontakcie z dymem masz takie spadki czy indziej także ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelzo Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 A jaką kartę ma brat ? Generalnie GTX560SE mimo że to dość słaba karta to powinna sobie poradzić z CS:GO . Chyba że to wina samego dymu i tego że gra jest zoptymalizowana pod radeony ( a raczej silnik gry lepiej działa na kartach ATI/AMD ) . Tylko przy kontakcie z dymem masz takie spadki czy indziej także ? Tylko i wyłącznie przy kontakcie z dymem. Karta brata AMD Radeon HD 7700 Series 1GB DDR5. Dziwna sprawa, nie wiem co może być przyczyną :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Obie karty mają wydajność porówmywalną , w kontekście CS:GO HD7770 powinien działać lepiej . Może problem jest z czym innym np. temperatury lub dysk . Zainstaluj HW Monitor i zrób screena podczas gry , potem wstaw go na forum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelzo Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) http://pokazywarka.pl/nzg7f0/ Obie karty mają wydajność porówmywalną , w kontekście CS:GO HD7770 powinien działać lepiej . Może problem jest z czym innym np. temperatury lub dysk . Zainstaluj HW Monitor i zrób screena podczas gry , potem wstaw go na forum . http://pokazywarka.pl/nzg7f0/ Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez morelzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelzo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Nvidia GeForce GTX 560 SE Skalowanie ? Witam, otóż mam problem. Nie mogę wykonać skalowania na : Monitor. Każdy ma 2 opcje Monitor oraz Procesor graficzny. Dlaczego nie mogę wykonać skalowania na monitor ?Z góry dzięki za pomoc Screen : http://pokazywarka.pl/7tlf0c/ Dodam, że mam windows 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Co do wcześniejszego problemu . Temperatury wyglądają w porządku . Możesz spróbować ustawić procka tak aby cały czas pracował na pełnej mocy ( wyłączyć EIST w biosie/uefi płyty ) . Może z dyskiem jest problem , daj screena zakładki Health z HD Tune . A co do drugiego problemu - sterowniki dostarczone wraz z systemem czy wgrane najnowsze od NV ? PS. Po co ci skalowanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelzo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Co do wcześniejszego problemu . Temperatury wyglądają w porządku . Możesz spróbować ustawić procka tak aby cały czas pracował na pełnej mocy ( wyłączyć EIST w biosie/uefi płyty ) . Może z dyskiem jest problem , daj screena zakładki Health z HD Tune . A co do drugiego problemu - sterowniki dostarczone wraz z systemem czy wgrane najnowsze od NV ? PS. Po co ci skalowanie ? Wcześniejszy problem już rozwiązany. Skalowanie mi potrzebne do CS:GO chcę mieć rozciągniętą rozdzielczość 4:3. Najnowsze sterowniki z NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...