BeStMaN Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Jak w temacie nagrywarka LG GCE-8481B 48x24x48 komp sie zawiesil podczas aktualizacji biosu i wyglada na to ze poprzedni bios zostal wymazany i nic nie zostalo nagrane w jego miejsce. Nagrywara jest martwa zadnej reakcji nawet swiatelko sie nie swieci. I w zwiazku z tym mam pytanie co moge zrobic :) czy jest jakas mozliwosc programowego wczytania biosu ponownie?. czytalem o pewnej metodzie ale to wymaga posiadania takiej samej sprawnej nagrywareczki ktorej niestety nikt nie posiadam. moze ma ktos jakies pomysly? pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 1. Musiałeś mieć naprawdę pecha, że Ci się komp zawiesił podczas wgrywania BIOSu.... 2. Bez oddania nagrywary do serwisu raczej sam niewiele zdziałasz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeStMaN Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 1. Musiałeś mieć naprawdę pecha, że Ci się komp zawiesił podczas wgrywania BIOSu.... 2. Bez oddania nagrywary do serwisu raczej sam niewiele zdziałasz :( tak wiem ze mialem pecha aktualizowalem juz dziesiątki razy rózne nagrywarki i nie było problemów. ale coz.. wieć raczej nic nie da się zrobic?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeStMaN Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 hehe no nie mogę właśnie naprawiłem nagrywarkę dzieki tekstowi z cdrinfo http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?s=&...&threadid=16230 Pomimo ze nawet bios komutera jej nie wykrywał udalo sie :) !!. Program do wgrywania biosu chyba na slepo go tam zapisal ale dziala [ podalem tylko gdzie nagrywarka jest podpięta to ważne ] :). I przy okazji biosik przerobil ją na 52x. pozdrawiam wszytskich :) nowy dzien sie dobrze zaczyna :) hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ..no jesli dziala to gratuluje. btw. mozna jeszcze zrobic taki flash "na goraco". tylko trzeba miec taki sam model sprzetu i przepiac podczas flashowania. dokladnie nie pamietam ale moj ziomek uratowal jush tak dwie nagrywarki. jak sie z nim zobacze to jeszcze cos dorzuce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 BeStMaN, wydarzyło mi się przed chwilka to samo tylko ze u mnie cd- rom przestał działać system windows nie może uruchomić sprzętu -blokada- i nie wiem, co mam zrobić nagrywarka dalej chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeStMaN Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 BeStMaN, wydarzyło mi się przed chwilka to samo tylko ze u mnie cd- rom przestał działać system windows nie może uruchomić sprzętu -blokada- i nie wiem, co mam zrobić nagrywarka dalej chodzi. aktualizowałeś bios w cd czy w cd-rw? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Aktualizowalem bios CD-RW lecz chyba przyatakowal CD-ROM bo ten przestal dzialac , ale poradzilem sobie juz z tym problemem zrobilem przywracanie systemu i dziala odziwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ..no wiec widzialem sie z Pawlem i jest tak: wpina sie dwa identyczne urzadzenia na jednej tasmie i zapodaje programik do flashowania. przed ostatnim potwierdzeniem zapisu wypinamy sprawny egzemplarz i potwierdzamy ..i jush! powinno kulac.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 A tam na gorąco... Ja wgrałem bios do padniętej nagrywarki (zwis podczas flashowania) nie "widząc" jej... Wytarczy w mtkflash podać kanał na którym jest ona podpięta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 A tam na gorąco... Ja wgrałem bios do padniętej nagrywarki (zwis podczas flashowania) nie "widząc" jej... Wytarczy w mtkflash podać kanał na którym jest ona podpięta. ..i wszystko. a jak ktos ma z tym problem to mozna go podac wlasnie tak jak to wyzej opisalem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...