Bartek1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Witam wszystkich, chciałbym zwrócić sie o pomoc w postawieniu strony.Otwieram firmę ale poki co nie stac mnie na profesjonalnego developera.Szwagier jest copywriterem wiec napisze teksty.Oddal mi za darmo szkielet strony z themeforest.I tu właśnie dochodze do sedna sparwy.Prosze o wytłumaczenie co musze z robic tym szkieletem, jak zedytowac i odpalic.Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Nie ten dział . Themeforest to templete/skiny do Wordpressa a WP to system typu CMS ( Content Menagment System ) tyle że zoptymalizowany pod blogi. Jak wystarczy tobie blog to może być , instalacja Wordpressa i jego konfiguracja jest bajecznie prosta , z instalają theme podobnie . Jak potrzebujesz coś bardziej zaawansowanego to np. system portalowy w rodzaju Joomla . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Przepraszam, prosze przenieść do odpowiedniego działu. Czyli rozumiem ze ten szkielet moge wrzucić do WordPress i tam go zedytowac?Zaraz obadam tą Joomia. Zależy mi jednak na tym żeby strona sama sie pozycjonowala a nie tylko wyglądała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Strona sama z siebie się nie wypozycjonuje , musisz to albo komuś zlecić kto m.in. zoptymalizuje strone albo samemu zadbać o widoczność w sieci . Podstawa to dodanie gotowej strony do wyszukiwarki google , wcześniej trzeba zadbać o to aby sama strona była poprawnie indeksowania przez google czy inne wyszukiwarki - m.in. z pomocą słów kluczowych czy innych tagów meta . Generalnie jak masz firmę i chcesz wypromować stronę to najlepiej komuś to zlecić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Heh, w tym sęk ze nie mam na to środków.Jesli chodzi o slowa kluczowe to będę mial profesjonalny tekst od copywritera ale stronke musze sam ogarnąć. W sumie na poczatek moze byc bez bajerów.Poprostu potrzebuje cos jako wizytowka firmy, zebym mogl umieścić na ulotkach i wizytowkach.Chodzi o branze budowlana wiec pewnie większość klientów będę pozyskiwal metodami tradycyjnymi czyli ulotki, poczta pantoflowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Nie zrozumiałeś mnie . Słowa kluczowe to nie tekst od copywritera ( nie zależnie od tego jak by był profesjonalny ) . Słowa kluczowe musisz sam dodać do strony - np. ręcznie edytować/dodać odpowiednie tagi . W przypadku WP słowa kluczowe możesz dodać do każdego opublikowanego posta , tak będzie dla ciebie łatwiej . Instalacja WP to dosłownie 2-3 minuty roboty i jest to bardzo proste , obecne wersje WP mają nawet graficzny panel preinstall gdzie wcześniej trzeba było edytować pliki WP aby dodać konieczne dane do instalacji . Całość sprowadza się do wgrania plików WP na serwer i wpisaniu potem http://www.nasza-domena.pl/wp-admin/install.php Skrypt przeprowadzi cię przez instalację praktycznie za rączkę . Zresztą tutaj masz tutorial dot. instalacji WP . Inna opcja to instalacja WP za pomocą automatycznego instalatora z poziomu danego hostingu , tutaj możesz zainstalować dowolny skrypt czy CMS oferowany przez dany hosting ( wspomniana Joomla , PHP Fusion , PHP-Nuke czy Drupal z tych bardziej popularniejszych ) . Dla strony firmowej warto rozważyć także Drupala - sporo firm i instytucji go używa m.in. Biały Dom czy strona naszego premiera . Jak chcesz mieć stronę dla firmy to trzeba trochę zainwestować - podstawa do domena i hosting . Jak chcesz mieć płatne theme czy inne moduły to także musisz mieć na to kasę . Do tego wypromowanie całości choć na starcie wystarczy google , branżowe katalogi / spisy / bazy danych czy ww. metody . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dzięki wielkie na początek starczy mi informacji, czeka mnie duuuuzo pracy i bawienia sie.Kiedy firma sie rozbuja zainwestuje w konkretnego dewelopera ale poki co musze sam cos wymodzic :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 kilka spostrzeżeń, wordpress juz od dawna nie jest silnikiem tylko blogowym, mozna na nim robić normalne stronki jak i nawet proste sklepy do prostej strony spokojnie wystarczy, instalka Joomla czy tym bardziej Drupal to jak strzelanie z armaty do muchy jesli chcesz najprostrzego CMS to możesz równiez zainteresowac się QuickCMS na nim nie musisz tworzyć bazy danych więc i następny kłopot odpada, ( jakby cos pisz na pw) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...