Hafexo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Witam Tak jak w temacie, prosiłbym o pomoc w wyborze - corsaira mogę dostać w tej samej cenie co nowego xfx (400zł) używany rok jednak praktycznie przy bardzo małym obciążeniu w idealnym stanie wizualnym - oczywiscie gwarancja jeszcze 4 lata i takie tam - bardzo zaufany sprzedawca zasilacz będzie używany na razie 4690k @4,5ghz + gtx970 @1500 jednak w ciągu dwóch miesięcy zmieniam na 980ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) przeczytaj sobie to: http://www.overclock.net/t/1455892/why-you-might-not-want-to-buy-a-corsair-rm-psu a potem kup XFX lub superflower. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Jak wyżej - albo XFX ( ma znacznie lepszą elektronikę ) albo dołożenie do kwiatka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 ;o przecież corsair zawsze słynął z rewelacyjnych zasilaczy, co się stało? a jak z głośnością tego XFX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 corasir jadąc na opinii postanowił zarobić miliony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Corsair zaczął lecieć w kulki i od pewnego seria RM to równia pochyła . Tylko AX-y trzymają dawną renomę . XFX XTR to dość cichy zasilacz , szczególnie jak jego obciążenie wynosi 30% lub mniej - ma tryb półpasywny i wentylator włącza się dopiero przy obciążeniu 30+ % . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Polecam ta stronkę do testów zasilaczy: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Review_Cat&recatnum=13 W tym budżecie niedługo powinien być dostępny EVGA SuperNOVA G2 650W. Nic lepszego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Powinno a będzie to duża różnica - jak się pojawi to najwyżej zwrócę na 14-dniówce :P chociaż wątpie że jakąkolwiek różnicę mi ta EVGA w porównaniu do XFX zrobi w takim razie rezygnuję z Corsaira. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez Hafexo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) polecana przez radiera 650 evga to sueprflower w przebraniu :D Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 a jeszcze ktoś mi polecił Fractal Design Newton r3 600w - jest w promocyjnej cenie 380zł teraz czy nie bawić się w 80Platinum i wziąć golda 50w więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) @zaodrze244 Zgadza się. Jakość ta sama tyle, że taniej. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam Dziś odebrałem zasilacz. (poza tym że padł mi dysk ssd ale to inna sprawa) Wentylator wydaje z siebie bardzo denerwujący dźwięk, takie jakby brzęczenie,terkowatanie o wysokiej częstotliwości - brzmi to jak lekko zatarty wentylator na FDB Dźwięk jest bardzo upierdliwy bo pojawia się za każdym razem z włączeniem wentylatora Wada fabryczna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ja u siebie od razu włączyłem tryb Eko i do około 370-380 W (a to dokładnie tyle ile podczas grania maksymalnie osiąga mój zestaw) zasilacz działa pasywnie. Za pierwszym razem jak uruchomiłem kompa zasilacz wydał mi się najgłośniejszym elementem, więc od razu przeszedłem na eko. Wieczorem sprawdzę jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo1331 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Sprawdz czy przypadkiem jakiś kabel w środku w zasilaczu nie przeszkadza. U mnie w XTR 550w przy uruchomieniu wentylatora też strasznie tarkotało. Okazało się, że kiedy wentylator zaczynał pracować zahaczał właśnie o ten kabel. Delikatne popchnięcie go wgłąb pensetą rozwiązało sprawę. Od tej pory zasilacz w R5 pod obciążeniem jest nie słyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ale ty z tego co widzę masz EVGA supernove, ja kupiłem XFX XTR- to brzęczenie co dziwne jest tylko gdy działa elektronika wentylatora, nie w przypadku samego kręcenia skę up jak napisałem, to brzęczenie nie jest wydawane przez łopatki wentylatora, tylko przez elektronikę w środku, to jest nie do zniesienia bo buczy jak moja lodówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo1331 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 W takim wypadku trafiłeś na wadliwą sztukę = reklamacja innego wyjścia nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 ja to ostatnio mam szczęście do wadliwych zasilaczy :v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Trzeba było brać SuperNOVĘ G2. Tak masz problemy za karę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 radier gdzie można kupić tą novę sprawdzałem w kilku sklepach i nie znalazł. sklep w Polsce oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ja trafiłem ofertę z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Co do RM proponuję poszukać trochę nowszego info niż początki 2014 roku. Ja jestem bardzo zadowolony z tego zasilacza (rm750), całkowicie pasywny (z jednym gpu nie zmusisz go do włączenia wentylatora), cewki nie piszczą, dobre płaskie czarne kable, no i w czasie koparkowego boomu, jak ludzie wyprzedawali radki 290 za śmieszne pieniądze, te zasilacze można było kupić za mniej niż 300zł, na praktycznie pełnej gwarancji. Teraz ceny są są dość nieciekawe. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Radier jak mi znajdziesz oferte supernovy g2 w polsce to proszę, chętnie kupie. Łatwo tak mówić... A RM tak swoją drogą w wersji 750 jest chyba zbyt duzy do mojej budy Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Hafexo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie no to jest chyba jakiś żart Dostałem dzisiaj nówkę po wymianie 3-dniowej To samo. Ktoś mi poradzi co robić? Chcę już zakończyć tą miesięczną batalię z zasilaczami... Chyba serio kupie tego RM'a bo mnie zaraz coś trafi Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Hafexo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Bierz może moją TX 650-tkę Bronze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 albo skończy się na tym że kupie thermaltake'a 630 bądź 730 i stówka w łapie przynajmniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...