Skocz do zawartości
Sims

Laptop do domu 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję laptopa do domu (filmy,internet,muzyka) w cenie do 2000

Zależy mi na tym, aby laptop był wyposażony w dysk ssd o pojemności przynajmniej 128 GB (hdd nie jest wymagany)

Grał na tym laptopie nie będę, także zintegrowana grafika zupełnie wystarczy - zależy mi na dobrym procesorze i pamięci.

Planuję oglądać filmy na laptopie więc dobrze by było aby matryca była matowa i w miarę normalne głośniki. 

Bateria też by mogła chwilkę trzymać aby laptop od czasu do czasu mógł robić jako mobilny komputer (np. na uczelni).

Myślę że o niczym istotnym nie zapomniałem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acer e1-572 z i3ulv + ssd 128gb

Dobra jakosc wykonania

matowa matryca

fabryczny ssd jest

Acer e5-571 z i3ulv + ssd

Ciut droższy ale ma za to znacznie mocniejszą baterię.

Lenovo b50 z i3ulv broadwell + SSD 240gb

ma znacznie pojemniejszy dysk SSD

matowa matryca jest

procesor broadwell najnowszej generacji

acery mają lepszą jakosciowo obudowe

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przedziale prawie nic z fabrycznymi SSD nie ma praktycznie jeszcze :/

W x-kom wybrałem dysk ssd i dość sporo było w tym przedziale cenowym.

Jeśli chodzi o baterie to mile widziana mocniejsza.

Gdybym sam chciał poszukać sobie takiego laptopa to w jakich procesorach się obracać? Jeśli chodzi o procki desktopowe to nie miałbym problemu, jednak nie ogarniam tych procesorów mobilnych.

Chciałbym sobie poszukać jakiegoś bez windowsa, ponieważ nie chcę dopłacać za coś co mi jest totalnie niepotrzebne (a kosztuje sporo) - jednak nie chcę wybrać jakiegoś laptopa z trefnym procesorem który tylko fajnie na papieże wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Mógłby ktoś podpowiedzieć w jakich procesorach się obracać, bo jednak wolę kupić laptopa lepszego i bez systemu niż dopłacać niepotrzebnie.

Bardzo broadwell odstaje od starszych konstrukcji jeśli chodzi o procki mobilne? Bo jeśli tak to po prostu będę szukał tylko wśród broadwella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi