dzerry Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć. Szukam laptopa który nadawałby się dla prorgamisty potrzebującego targać stację roboczą ze sobą od czasu do czasu. Nie będzie główną stacją roboczą, ale musia nadawać się do pracy pełną parą a nie tylko do prezentacji dla klienta :) Do tej pory użwałem Acera Travelmate'a 5760Z, ale jest już mało wydajny no i pod obciążeniem robi się piekielnie głośny. Moje wymagania: - musi mieć wysoką kulturę pracy (używany na spotkaniach z klientem i wyjący wiatrak jest wykluczony) - musi być w stanie uciągnąć jednocześnie: - system (Windows 10) - IDE, - przeglądarkę ze sporą ilością okien, - Photoshopa (cięcie grafiki itd., nic ciężkiego), - wirtualną maszynę (symulujące serwer debianowy), - XAMPPa (uruchomiony PHP i MySQL), - jakieś dodatkowe drobiazgi w rodzaju GIT, Skype, klient mailowy itp. - brak systemu (mam własnego boxa) - 8 GB RAM (może być więcej, raczej nie mniej) - SSD - jak najniższa waga - ok 2 godzin pracy na baterii Mile widziane ale niekonieczne: - matowa matryca - klawiatura Fine-Tip - w miarę sensowna karta graficzna pozwalająca na odpalenie MMO w rodzaju Star Wars: The Ole Republic w hotelu :D Nie musi mieć: - CD/DVD Cena: do 2500 PLN. Mogę wyłożyć więcej, ale to ma być tylko dodatek więc nie chciałbym szaleć. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez dzerry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Lenovo z50 z i5ulv + gt840m Full hd matryca z dużym obszarem roboczym fabryczny dysk SSD 240gb wydajne podzespoły oczywiście zapomnij w tym budżecie o matrycy z wysokim adobergb a nawet srgb Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez laprekuan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerry Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 To ma być komputer do kodowania, a nie obróbki grafiki. Wystarczy, że odróżnię kolory formatowania kodu w IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerry Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ok, dzięki za rady. Acer zamówiony, temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...