HaXu Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Całkiem nie dawno padła mi moja karta graficzna Gigabyte Radeon R9 270x Windforce 3x. I mam problem gdyż po wypięciu karty graficznej gdy włączam komputer nic sie nie dzieje,jest czarny ekran i nawet nie widzę biosu. Czy jest ktoś ogarnięty na forum kto powiedział by mi jak przywrócić obraz, żeby zintegrowana grafika zadziałała? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zanim cokolwiek napiszesz.. 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) zainstalowany system operacyjny- treści błędów i komunikatów (!!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Podłącz monitor do odpowiedniego portu na płycie głównej - vga, dvi lub hdmi. Wykonaj reset biosu płyty głównej (patrz instrukcja twojej płyty głównej, lub google). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 No wiec tak zasilacz to ThermalTake 550w (Jaki model dokładnie nie pamiętam), płyta główna to Gigabyte GA-B85M-D3H. System operacyjny to Windows 10 Komputer byl składany przeze mnie. Brak komunikatów komputer pracuje normalnie ale nie wyświetla obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Clear cmos robiłeś? Monitor jest podłączony pod? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Wyciągnąłem bateryjke na całą noc nic nie pomogło, monitor podłączony od hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jesteś pewny, że to karta graficzna padła? Wysłano z Nokia Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 jw. mogło paś co innego lub coś jeszcze. Ewentualnie spróbuj podłączyć pod d-sub/dvi. HDMI może płatać figle, rzadko ale może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Znaczy kwestia tutaj jest tego że włączając komputer wiatraki sie nie kręcą od karty graficznej, może ona się uruchamia dopiero wchodząc w windowsa? No ale moment bo próbowałem podłączyć na gnieździe hdmi z płyty głównej nie z karty graficznej i też czarny ekran byl? Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez HaXu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Znaczy kwestia tutaj jest tego że włączając komputer wiatraki sie nie kręcą od karty graficznej, może ona się uruchamia dopiero wchodząc w windowsa? No ale moment, jak mają się kręcić "wiatraki" na karcie graficznej, skoro jest wypięta. Dla mnie wypięta znaczy leży sobie poza kompem na stole. Co to oznacza dla ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ale zanim wypiąłem to tak się działo a jak wypiąłem to zostało to samo pomimo ze podobno zintegrowana karta włącza sie automatycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwolas Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Próbowałeś podpiąć komputer pod np. telewizor. Ewentualnie monitor pod innego kompa/laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Informatyk przyszedł i sie złapał za głowę, jak powie co się działo to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koncha24 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Spróbuj wsadzić kartę do innego portu PCI-e, jeżeli takowy posiadasz. Lub spróbuj wsadzić inne kable zasilające PCI-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 To by nic nie dało, według informatyka nie padła karta graficzna. (zewnętrzna) a jedynie spalił sie chipset graficzny zintegrowanej karty więc w takim wypadku płyta główna leci na gwarancję do serwisu morele a temat zostaje rozwiązany ale i tak dziękuję wszystkim za pomoc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Posdruf informatyka. spalił sie chipset graficzny zintegrowanej karty więc w takim wypadku płyta główna leci na gwarancję chipset graficzny znajduje się nie na płycie a w peocesorze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Świetny informatyk ;) Procesor na pewno jest z integrą? Nie jest to jakiś xeon? Sprawdź jeszcze gniazdo procesora - wyciągnij proca i zobacz czy wszystkie piny są proste/niepołamane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Biznes Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Też chciałem się o to spytać. Jaki to procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Procesor to Intel i5 4460 ( 3,2Ghz x 4), ale to co on powiedział ma sens dlatego że nie widać biosu a o przepienciu kary graficznej (zewnętrznej) okazalo sie ze ona odziwo dziala wiec to na 1000% integra, chyba ze wiatrak procesora jest sterowany przez płytę główną a nie przez procesor wtedy oczywiście możecie mieć rację ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Agent jest dobry nie ma co ... chyba ze wiatrak procesora jest sterowany przez płytę główną a nie przez procesor wtedy oczywiście możecie mieć rację "według informatyka nie padła karta graficzna. (zewnętrzna) a jedynie spalił sie chipset graficzny zintegrowanej karty więc w takim wypadku płyta główna leci na gwarancję do serwisu morele" to co on powiedział ma sens Czy Panicz da sobie przemówić do rozumu, że Panicza zestawie zintegrowana karta graficzna znajduje się w procesorze a nie na płycie głównej? Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Żeby było jasne - zintegrowana grafika znajduj się w procesorze, a nie na płycie głównej, tak jak to było dawniej. Mało prawdopodobne żeby padła grafika w procesorze więc albo zawodzi płyta albo w sockecie są pogięte piny odpowiedzialne za integrę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) padł dokładnie mówiąc technicznie "układ zintegrowanej karty graficznej na płycie głównej" czy to jest takie trudne do pojęcia. ? ;D ewentualnie spaliła sie grafika w procesorze Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez HaXu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Biznes Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Tylko jak on mógł paść jak go tam po prostu NIE MA Jakby ci sie spaliła karta graficzna w procesorze to by padł cały procesor Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Prezes Biznes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Jeszcze jest opcja pogiętych pinów. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez kapi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tylko jak on mógł paść jak go tam po prostu NIE MA Jakby ci sie spaliła karta graficzna w procesorze to by padł cały procesor No to daj mi schemat mojej płyty głównej skoro twierdzisz że ni mógł paść Jeszcze jest opcja pogiętych pinów. nie ma takiej możliwości gdyż to przestało działać z dnia na dzień w zasadzie z godziny na godzinę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Nie oszukujmy się - to prawdopodobnie przestało działać z milisekundy na milisekundę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 nie to za długo trwaa xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreacreator Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) No to daj mi schemat mojej płyty głównej skoro twierdzisz że ni mógł paść :) Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Dreacreator 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Sprawdź okablowanie - wiem to strasznie głupio brzmi ale sprawdza się w 90% 1. Podłącz kablem vga igpu z monitorem 2. sprawdź źródło wyświetlania sygnału 3. Jak działa to teraz wejdź do biosu 4. Sprawdź czy na płycie głównej widzi włożoną twoją kartę 5. Sprawdź czy jest prawidłowo włożona 6. Sprawdź czy jest odpowiednio zasilona, czy nie wymaga dodatkowych wtyczek i czy są odpowiednio dociśnięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 @Razziel informatyk zabrał komputer i czeka na odpowiedź morele.netw sprawie gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...