damn Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Mam następujący problem z monitorem LG 23EA63 IPS. Otóż od jakiegoś czasu lewa część monitora robi się czerwona i nieczytelna. Pierwszy raz zdarzyło się to ~1rok temu (monitor ma ~3lat), po czym naprawiło się samo. Później co jakiś czas problem powracał lecz poruszanie monitorem pomagało i znowu po paru sekundach lub minutach obraz powracał do normalności. Dzisiaj problem powrócił i do tej pory nie mogę sobie z nim poradzić i nie mam pojęcia kompletnie co to może być. Pytania są następujące: Czy ktoś orientuje się co może być problemem? Czy da się to w domowych warunkach naprawić? Dołączam zdjęcia, aby zobrazować temat (mam nadzieję, że coś z nich da się wyciągnąć). Dwa ostatnie zdjęcia pokazują, że na czarnym tle widać jakieś 'pozostałości' po załączonych oknach, zamiast sam czarny kolor. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez damn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek25 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Mam dokładnie ten sam model i problem, ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać ? Podobnie jak u kolegi powyżej też był okres że "sam" się naprawił a po jakimś czasie znowu to się pojawiło i od miesiąca mam te widoczne linie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Wygląda to na odklejanie się sterowania matrycy.. Tylko wymiana matrycy ( pewnie nieopłacalna ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...