exen512 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam pytanie odnośnie mojego komputera i7-2600 , plyta ms-7728 , karta graficzna gigabyte radeon r9 280 oc 3gb drr5 wf3 , 8gb ram ddr1333mhz i mam pytanie czy zasilacz SilentiumPC 500W vero l1 uciągnie ten zestaw . Od razu mówię że nie planuje żadnego OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Bez problemu da radę mimo że to budżetówka , 432 W na linii +12V więc nie powinno być problemów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exen512 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 w 100% da rade? Trochę sie boje bo już kupilem ten zasilacz. Mam jeszcze jedno pytanie otóż ten zasilacz ma kable 1x pci-e 6pin i 1x pci-e 6+2 pin a karta graficzna ma 1x pci-e 6pin i 1x pci-e 8pin. Sorry może to glupie pytanie ale jestem zielony w tym temacie. Da rade to jakoś połączyć? Wszystko będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 SilentiumPC model M1 600W nie posiada odpowiedniego zabezpieczenia linii 12V: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=437 Moim zdaniem te konstrukcje nie wzbudzają zaufania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exen512 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja mam spc 500w vero l1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jeden pies. W środku pewnie to samo. W końcu to jedna seria Vero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exen512 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 w 100% da rade? Trochę sie boje bo już kupilem ten zasilacz. Mam jeszcze jedno pytanie otóż ten zasilacz ma kable 1x pci-e 6pin i 1x pci-e 6+2 pin a karta graficzna ma 1x pci-e 6pin i 1x pci-e 8pin. Sorry może to glupie pytanie ale jestem zielony w tym temacie. Da rade to jakoś połączyć? Wszystko będzie ok? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Po co piszesz 2 raz to samo . PCI-E 8pin i 6+2 pin to praktycznie to samo , różnica jest taka że wtyczka 6+2 pin jest rozłączalna i może być podpięta zarówno do gniazda 6pin jak i 8 pin . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exen512 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A co z obciążeniem na tym zasilaczu. Wytrzyma czy mogą się pojawiać jakieś dziwne resety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jak pobór mocy będzie mniejszy niż 432W* to nie powinno być problemów z resetem itp. Mimo że to budżetówka to jednak ma dobre podzespoły i zabezpieczenia, na pewno lepsze niż 99% no name . * - Tyle ma na linii +12V , do tego ~100 W na liniach +3,3V i 5 V , w obecnych kompach najbardziej liczy się linia +12V , pozostałe linie są wykorzystywane w marginalnym stopniu , dyski i napędy korzystają z linii +5V . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...