Koncha24 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam! Mam problem z zegarem w BIOS-ie. Po dłuższym nieużywaniu kompa (>tydzień, a czasami nawet mniej, różnie bywa) czas tak jakby się zatrzymał w momencie gdy bateria przestała zasilać. Wymieniałem już baterie, instalowałem różne wersje BIOS. Co ciekawe taka sytuacja nie zachodzi gdy po dłuższym nieużywaniu odpalam Linux-a. Zegar w BIOS-ie działa wtedy prawidłowo. Mój komp: MOBO: ASUS M5A97 R2.0 CPU: AMD FX 8350 GPU: GIGABYTE GTX 550TI RAM 2x 4GB Kingston HDD: WD BLACK 1TB Czy ktoś zna odp. Dlaczego Windows 7 resetuje mi godz.? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Skoro wymieniles baterie to nie wiem skad ten problem sie wzial. Linux pewnie kontaktuje sie przy starcie z jakims serwerem ntp i automatycznie koryguje date i godzine. W Windowsie tez to mozna zrobic- zainteresuj sie usluga w32time. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koncha24 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź. Pobawiłem się tym i zobaczę czy problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...