Wrecker Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Specyfikacja:i5-3350p wymieniona na i5-4590 + Spartan Pro HE924MSI B75A-G43 Gaming wymieniona na Asus Z97-PMSI R9 270x Gaming 2GCrucial Ballistix 2x4Gb 1600MHzXFX Pro Series TS550WWD Caviar Blue 500GBObudowa Zalman Z3 PlusWindows 7 64-bitWitam. 3 Miesiące temu zaczęły nękać mnie problemy z kartą graficzną. Co chwila wyświetlały się komunikaty w stylu "Sterownik ekranu przestał działać lecz odzyskał sprawność". Sprawę zbagatelizowałem, zainstalowałem starszy sterownik i wszystko działało, do czasu... Około 2 miesiące temu podczas gry w Miscreated nagle moim oczom ukazał się taki obraz: http://i.imgur.com/LPkYFDf.jpg . Pomyślałem że coś jest nie tak, ale zrestartowałem pc, odpaliłem Miscreated i po paru minutach znowu to samo. Zrestartowałem ponownie, i taki sam obraz pokazał się już po odpaleniu przeglądarki google Chrome. Po ponownym restarcie system już nie wstał, po ekranie ładowania systemu widniał już tylko czarny ekran. Metodą prób i błędów, doszedłem do tego, że po odinstalowaniu sterownika karty graficznej z poziomu trybu awaryjnego system wstał, lecz wykrywał kartę jako standardową kartę VGA czy coś w tym stylu. Zainstalowałem najnowszy sterownik i windows znowu nie uruchomił się. Później zrobiło się jeszcze gorzej. Po naciśnięciu włącznika wiatraki kręciły się przez 2 sekundy po czym wszystko gasło, ponownie włączało się na 2 sekundy i znowu gasło i tak w kółko do odcięcia zasilania. Obwiniałem płytę główną lecz po wymianie w.w podzespołów problem jest taki sam. Windows nie wstaje po instalacji jakiegokolwiek sterownika do karty graficznej.Wielokrotnie formatowałem dysk, wgrywałem sterowniki do podzespołów w różnych kolejnościach. Próbowałem wielu rzeczy opisanych na zagranicznym forum tomshardware w różnych tematach, lecz nic nie skutkowało.Karta jest jeszcze na gwarancji, oddawać czy da się to może jakoś naprawić ?Liczę na fachowe porady, pozdrawiam. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Wrecker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Spróbuj zmienić BIOS przełącznikiem na karcie. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrecker Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Nic to nie daje, po długim wczytywaniu się systemu dalej jest tylko czarny ekran.p.s HDD nie pracuje od momentu pojawienia się czarnego ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Grafika jest padnieta. Miałem podobnie z gtx480 oraz nie dawno z gtx980ti. Przy próbie instalacji właściwego sterownika była kaszana działało tylko bez sterownika. Karty wymieniono mi na nowe. Wysłane z mojego Lenovo S5000-F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrecker Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź. Też tak własnie podejrzewałem, jednak miałem nadzieję że da się coś jeszcze zrobić.Jutro wyślę ją na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...