Cloperflake Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Posiadam w/w płyte po aktualizacji biosu do wersji Q11 moze obsługiwac procesory A2600+ i ma w zwiazku z tym kilka pytan (korzystałem z opcji szukaj ale odpowiedzi mnie nie zadawalały) 1. W sprzedarzy sa tylko procsory 2600+z magistrala 333 (a wiem ze byly z 266 co sie z nimi stalo) , czy taki procesor bedzie dzialal na moim Solteku z chipsetem VIA VT8363A Apollo KT133A ? jesli nie kupuje Athlona 2400+ i nastepne pytanie 2. Athlon 2400+ posiada mnoznik x15 a w specyfikacji płyty głownej najwiekszy mnoznik jaki jest opisany to x14 , czy jeli ustawie zworki na deflaut to bedzie mnoznik 15 ? czy moze przestawic mnoznika na jakis nizszy np. x6 i bedzie wykrywane jako 15 (ustawienie zworek dla mnozkika x5 i x14 sa identyczne) ? 3. Wentylator czy Spire Falcon Rock II A3000 bedzie odpowiedni a moze jest cos bardziej odpowiedniego ? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Posiadam w/w płyte po aktualizacji biosu do wersji Q11 moze obsługiwac procesory A2600+ i ma w zwiazku z tym kilka pytan (korzystałem z opcji szukaj ale odpowiedzi mnie nie zadawalały) 1. W sprzedarzy sa tylko procsory 2600+z magistrala 333 (a wiem ze byly z 266 co sie z nimi stalo) , czy taki procesor bedzie dzialal na moim Solteku z chipsetem VIA VT8363A Apollo KT133A ? jesli nie kupuje Athlona 2400+ i nastepne pytanie 2. Athlon 2400+ posiada mnoznik x15 a w specyfikacji płyty głownej najwiekszy mnoznik jaki jest opisany to x14 , czy jeli ustawie zworki na deflaut to bedzie mnoznik 15 ? czy moze przestawic mnoznika na jakis nizszy np. x6 i bedzie wykrywane jako 15 (ustawienie zworek dla mnozkika x5 i x14 sa identyczne) ? 3. Wentylator czy Spire Falcon Rock II A3000 bedzie odpowiedni a moze jest cos bardziej odpowiedniego ? :?: Ad.1 Dzialac bedzie, ale na mniejszym mnozniku - co za tym idzie mniejszy zegar :) - Ad.2 DrutMod - bedzie pomocny - SZUKAJ Ad.3 Powinien styknac :D, zawsze jest cos bardziej odpowedniego :) P.S. IMO bezsensem jest kupowanie tak mocnego Athlona, a nie lepiej kupic 1700+ i go podkrecic... U mnie wlasnie na KAV - lata taki Athlon XP 1700+ @ 2011MHz :arrow: 2400+, a czasmi na 2144MHz :arrow: 2600+ wlasnie poddany drutmodowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Byłem dzis w kilku sklepach , pytalem sie i kazdy mowil ze 2600+ nie bedzie dzialał - to w koncu jak to jest Athlona 1700+ nie kupie po co sie bawic w podkrecanie i chyba na solteku bym wiecej niz @2200 nie wyciagnal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Kup sobie najtanszego AXP 1800,:idea: 1. Napewno będzie działał - patrz mój config 2. I tak nie zauważysz róźnicy bo sdr będą dławić i proca i grafike:cry: 3. Umnie wzrost zegrara procesora nie daje przyrostu wydajności 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Byłem dzis w kilku sklepach , pytalem sie i kazdy mowil ze 2600+ nie bedzie dzialał - to w koncu jak to jest Athlona 1700+ nie kupie po co sie bawic w podkrecanie i chyba na solteku bym wiecej niz @2200 nie wyciagnal LOL :lol: 2200+ :D Stary tyle to ja na sniadanie podkrecilem :P Od 3 miechow latam na XP 1700+ @ 2400+, a czasmi @ 2600+ - wiec powiedz mi co jest lepszym wyjsciem. IMO bardzo malo wiesz o mozliwosciach swojej porzadnej plyty!!! :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 obecna plyta to soltek 75 kav a tak przy okazji ile podkrece A 2400+ jeszcze mam Athlona 1.333 krece go na 1460 wiecej nie pojdzie mnoznik 10.5 fsb 138 prz takiej kombinacji najlepszy wynik w 3d Marku Athlon 2400+ kupuje to przesadzone martwi mnie ciagle mnoznik co zrobic by byl x15 - nie bede fizycznie ingerowal w procek lub plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Płyta solteka 75kav faktycznie jest nadal dobra (mimo starości), choć niestety (w moim przypadku) nowe dyski (akurat mam wdc 800jb) się na niej dławią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuh Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Płyta solteka 75kav faktycznie jest nadal dobra (mimo starości), choć niestety (w moim przypadku) nowe dyski (akurat mam wdc 800jb) się na niej dławią.] Potwierdzam słowa kolegi.Mam tą płytke od 2 lat i działa bez zarzutu.Żadnych problemów.Banalnie łatwe podkręcanie procesora (red storm) i wiele innych funkcji składa się na to że dla mnie ta płytka wymiata.Teraz będe kupować nowy sprzęt i też kupie Solteka.Dobra firma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to że w biosie jest x14.... kiedyś sprawdzałem na tej mobo (q11) 2600/266 i działało (ustawialo sie) bez problemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Posiadam w/w płyte po aktualizacji biosu do wersji Q11 moze obsługiwac procesory A2600+ i ma w zwiazku z tym kilka pytan (korzystałem z opcji szukaj ale odpowiedzi mnie nie zadawalały) 1. W sprzedarzy sa tylko procsory 2600+z magistrala 333 (a wiem ze byly z 266 co sie z nimi stalo) , czy taki procesor bedzie dzialal na moim Solteku z chipsetem VIA VT8363A Apollo KT133A ? jesli nie kupuje Athlona 2400+ i nastepne pytanie 2. Athlon 2400+ posiada mnoznik x15 a w specyfikacji płyty głownej najwiekszy mnoznik jaki jest opisany to x14 , czy jeli ustawie zworki na deflaut to bedzie mnoznik 15 ? czy moze przestawic mnoznika na jakis nizszy np. x6 i bedzie wykrywane jako 15 (ustawienie zworek dla mnozkika x5 i x14 sa identyczne) ? 3. Wentylator czy Spire Falcon Rock II A3000 bedzie odpowiedni a moze jest cos bardziej odpowiedniego ? :?: AD 1. Po mojemu bez łaski pójdzie tylko FSB zamiast 166 będzie 133 (czyli jak to lamerzy mówią 266). Spowoduje to lekki spadek taktowania proca. AD 2. Nakażdej płycie jest innaczej więc nic nie powiem AD 3. Bez odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...