TheMasterpiece Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Czy ktoś może mi jeszcze odpowiedzieć, czy system chłodzenia Gigabyte Windforce 2x i 3x działają jak wiatraki MSI czy Asusa(włączają się dopiero pod obciążeniem)? Sorki, ale jestem strasznie dociekliwy, jeśli chodzi o nowe zakupy :grin: Edytowane 9 Września 2015 przez TheMasterpiece Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Mogę zakupić za 1250 zł radka od XFX, waszym zdaniem warto w tego producenta inwestować czy dołożyć 100-150 zł i kupić wersję od MSI lub Gigabyte'a? Zależy mi w sumie na tym jak ta wersja wypada na tle innych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMariana Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Czy ktoś może mi jeszcze odpowiedzieć, czy system chłodzenia Gigabyte Windforce 2x i 3x działają jak wiatraki MSI czy Asusa(włączają się dopiero pod obciążeniem)? Sorki, ale jestem strasznie dociekliwy, jeśli chodzi o nowe zakupy :grin: 390 od Gigabyte jest w wersji x2 i posiada chłodzenie pół-pasywne czyli tak jak piszesz, wiatraki włączają się przy około 60 st. C (0dB Semi-Passive Dual 90mm Fan) Mogę zakupić za 1250 zł radka od XFX, waszym zdaniem warto w tego producenta inwestować czy dołożyć 100-150 zł i kupić wersję od MSI lub Gigabyte'a? Zależy mi w sumie na tym jak ta wersja wypada na tle innych? Osobiście bym dołożył ale niech się ktoś inny wypowie bo o XFX nie wiem zbyt wiele. Jedynie tyle że kolega miał XFX HD 6850 i narzekał na hałas. Ja też mam podobny dylemat ale ja najbardziej obawiam się piszczących cewek. Ziomek kupił tydzień temu R9 390 MSI Gaming i piszczenie nie do zniesienia oraz artefakty i częste resetowanie się sterownika. Oddał kartę zaraz na drugi dzień i jak na razie czeka do tej pory. Miałem też brać MSI ale po tym incydencie odechciało mi się i zastanawiam się nad Gigabyte G1 Gaming lub Asus Strix. PS.: Myślałem że piszczenie to problem głównie GTX 970 Edytowane 15 Września 2015 przez SynMariana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...