fobar Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Witam, Ostatnio postanowiłem, że wymienię HDD'ka na SSD i jednocześnie wrzucę HDD zamiast DVD. I teraz pytanka: jakie niedrogie SSD polecacie? Brać może te z "Zestawów" tj.: SP920 czy coś innego? Oraz jaka kieszeń będzie pasowała do mojego Inspirona 3542? 12,7mm? I ogólnie jaką wybrać? Pozdrawiam, Fobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Kieszeń jakiejś większej różnicy w wydajności nie robi, szczególnie, że to będzie dysk na dane. Cena to tylko kwestia jakości wykonania i ew. jakichś tam ficzerów ;) Np. ja używam najtańszej Akasa do mojego Della i jest ok, chociaż jakoś wykonania "[gluteus maximus] nie urywa" ;) A tak to każda wejdzie. SSD zależy od wielu czynników, głównie od finansów. W zależności: Transcend SSD370 128GB. w/w Adata lub Crucial BX100 120GB. Takie trzy dobre dyski w stosunku cena/wydajność. Z resztą, testy masz na PPC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...