Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Z regóły jestem z tej drugiej strony i odpisuje ale dziś mam pytanie do was związane z tematem dysku SSHD w Lenovo y50-70 Sprzęt: Lenovo y50-70 CPU i7 4720hq GPU GTX 960m RAM 8GB @1600MHz SSHD -1TB +8 flash OS Win7 x64 HP Laptop służy mojej narzeczonej do neta, poczty i sims3. Generalnie przeglądanie neta, excel i inne rzeczy biurowe nie stanowią problemu. Problem pojawia się przy graniu a dokładniej po godzinie zaczyna przycinać. Problemem nie jest throttling CPU/GPU - robiłem długie testy Problemem jest ewidentnie SSHD. Intel Rapid Storage widzi go (spełnia wymagania RAM/CPU), ale nie może włączyć mu przyspieszenia. Narzędzie ze strony WD nie wykrywa dysku. Od 3 dni próbuje zrobić formata i instaluje w kolejności chipset, intel rapid (ze strony lenovo) i nic... Bios zaktualizowany, dysk ustawiony jako AHCI. Spotkał się ktoś z czymś takim i miałby wskazówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dla potomnych: Kolejność sterów: chipset ostatni ze strony intela (nie lenovo), .Net 4.5 offline, intel RST ostatni, igpu, nvidia i reszta jak leci. Można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...