TheMasterpiece Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Cześć, Właśnie dostałem do moich łapek Batmana, niestety po odpaleniu gry była ona praktycznie niegrywalna.Najpierw FPS'y spadały z 60 do nawet 28-29, potem zaś gra zatrzymała się na magicznych 12 FPS. Co o tym sądzicie i co może to powodować, bardzo proszę o jakieś sugestię i rozwiązania. Spec. PC: AMD FX 8350 Stock Radeon R9 270X 2 GB, reszta zestawu chyba nie gra roli, ale mogę dopisać później... Inne, dużo nowsze gry działają bez żadnego zająknięcia, więc sądzę że to wina gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Biznes Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 AMD FX 8350 Stock Radeon R9 270X 2 GB to jest winowajca 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 A dokładniej mógłbym prosić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Biznes Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Procek AMD + GPU AMD to najgorsza kombinacja jaka istnieje. Te dwa byty nie współgrają ze sobą (narzut sterownika na procesor zabija taka konfigurację). Dodatkowo domyslam się, że przy tej grze majstrowała NV więc czego się spodziewać więcej Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Prezes Biznes 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dobra, wiem że to złe połączenie ale komputer był składany dość dawno i w niewiedzy, błędy przeszłości :> Poza tym inne gry, jak i inne części serii o Batmanie działały i działają znakomicie. Racja NV włożyła do gry swoje bajery, ale są one wyłączone. Nie uwieże, że gra ,,ciśnie bardziej'' PC niż W3 czy GTA5 Procek AMD + GPU AMD to najgorsza kombinacja jaka istnieje. Te dwa byty nie współgrają ze sobą (narzut sterownika na procesor zabija taka konfigurację). Dodatkowo domyslam się, że przy tej grze majstrowała NV więc czego się spodziewać więcej ...więcej niż 12 FPS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) http://forum.purepc.pl/topic/314333-batman-arkham-city/page-4?hl=%2Barkham+%2Bcity&do=findComment&comment=3840611 Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki27 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Czy na 100% chodzi Ci o Arkham City? Wydaje mi się że, pomyliłeś nazewnictwo. Arkham City raczej nie miało problemów z wydajnością, a na Twojej konfiguracji powinno być ok.Podejrzewam że chodzi o Arkham Knight, dodatkowo nie wiem czy autor tego tematu, odwiedził TEN wątek na forum:http://forum.purepc.pl/topic/358476-batman-arkham-knight/ ale... jeżeli tego nie zrobiłeś, to tam znajdziesz odpowiedzi związane z niską wydajnością. W skrócie, gra jest nie grywalna nawet, na mocnych sprzętach, z racji tego że, port gry został delikatnie mówiąc schrzaniony. Zrzucanie winy na FX i R9 270X to delikatnie mówiąc kłamstwo. Jeżeli chodzi o Arkham Knight to musisz poczekać na wydanie patcha, który ma poprawić wydajność gry.http://www.cdaction.pl/news-42495/batman-arkham-knight---tworcy-wciaz-pracuja-nad-wersja-pecetowa.html Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Szybki27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) http://forum.purepc.pl/topic/314333-batman-arkham-city/page-4?hl=%2Barkham+%2Bcity&do=findComment&comment=3840611 Nie mam problemu z ,,artefaktami'' gry czy pomocą przy jej przejściu, gwości słości(pewnie źle to napisałem :grin: ) zmieniłem DX11 na DX9 i dało to...wielkie NIC. Czy na 100% chodzi Ci o Arkham City? Wydaje mi się że, pomyliłeś nazewnictwo. Arkham City raczej nie miało problemów z wydajnością, a na Twojej konfiguracji powinno być ok. Podejrzewam że chodzi o Arkham Knight, dodatkowo nie wiem czy autor tego tematu, odwiedził TEN wątek na forum: http://forum.purepc.pl/topic/358476-batman-arkham-knight/ ale... jeżeli tego nie zrobiłeś, to tam znajdziesz odpowiedzi związane z niską wydajnością. W skrócie, gra jest nie grywalna nawet, na mocnych sprzętach, z racji tego że, port gry został delikatnie mówiąc schrzaniony. Zrzucanie winy na FX i R9 270X to delikatnie mówiąc kłamstwo. Jeżeli chodzi o Arkham Knight to musisz poczekać na wydanie patcha, który ma poprawić wydajność gry. http://www.cdaction.pl/news-42495/batman-arkham-knight---tworcy-wciaz-pracuja-nad-wersja-pecetowa.html Siedzę w grach od dobrych paru lat i napewno bym nazwy gry nie pomylił, poza tym B:AK za 3 dyszki :> Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez TheMasterpiece Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Aktualizacja:Od dzisiaj problem występuje również w innych grach na Steamie, przykładowo Sleeping Dogs z 60 FPS spadło na 30-35 FPS(V-Sync wyłączony), coraz dziwniejsza sytuacja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Może problem leży po stronie temperatur lub to problem z SSD/HDD ? Szczególnie padający HDD może mieć duży wpływ na wydajność , a FX-y lubią się grzać . Zainstaluj HW Info i zrób screena z temperaturami kiedy komp nic nie robi i kiedy grasz - pograj 5-10 minut i zrób kolejnego screena . Oba wstaw na forum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja to bym odpalił raportowanie taktowania CPU oraz GPU podczas gamingu w celu wykluczenia zaniżania taktowania z powodu temperatury. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komentator_PPC Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A nie odpiąłeś przypadkiem dodatkowego zasilania z karty graficznej? :P Ja kiedyś przez blisko rok tak działałem, i zachodziłem w głowę skąd u mnie takie spadki w grach mimo że kiedyś działały dobrze... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zasięgnąłem pomocy fachowca, który jednoznacznie stwierdził ,że moja karta ma zepsuty jeden z wiatraczków i polecił oddać do naprawy, co uczyniłem, karta na gwarancji więc spoko :wink2: A czy ktoś się orientuje ile trwa naprawa w serwisie Gigabyte takiej usterki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Gigabyte nie naprawia tego typu usterek, poza jakimiś szczególnymi przypadkami, tylko daje nowa kartę. Trwa to około 3 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMasterpiece Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Wg. obietnic pośrednika maks.14 dni, komu wierzyć :unsure: ? Serio, nowa karta za coś takiego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2015 nowa karta to nie na nowo biegnąca gwarancja ;) może paść szybciej niż padłaby stara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...