Gość Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Witam Mam taki dylemat: obecnie mam to co w podpisie...czyli MSI K7T Turbo Limited Edition na KT133A, XP1700+, Radka buit by ATI 8500, 512 RAM PC133. Mam do dyspozycji około 400 zł....mam tez mozliwosc sprzedania/pozostawienia w rozliczeniu od reki płyty i pamieci. Teraz tak: 1. Czy wymieniając plyte na np. nForce2 (MSI K7N2-L, FIC AU13 lub Epox 8RDA) i pamieci z tych PC133 na DDR333 odczuje znaczacy skok wydajnosci w porownaniu do obecnego sprzetu? Zakładam, ze procek nie krecony (choc docelowo chce go dac na 12,5x166)? W tym wariancie musialbym dołozyc około 300-400 zł - zalezałoby od płyty, która bym wybrał. 2. Czy moze zamiast wymieniac płyte i pamieci bardziej opłacałoby sie wymienic Radka 8500 na Radka 9600TX (to karta niemal identyczna z 9500Pro). Dopłacałbym tutaj około 300 zł. Co o tym sądzicie? Prosze Was o porade bo juz mnie szlag trafia gdy przegladam cenniki i czytam recenzje i nie wiem na co sie zdecydowac. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 powiem ci tak , sprzedalem w sobote mojego gf4ti4200 na ktorym mialem mega szybko :) kolesiowi co ma xp 1,7 i 512mb sdr i normalnie bylem zalamany jak wszystko uniego wolno chodzilo , rwalo i wogole ble wymien plyte i pamieci a radka nastepnym razem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Wymieniaj mobo i pamiatki. Wez Solteka na nforce2 i jakies TwinMosy. Na tej konfiguracji troche popodkrecasz. A 8500 tez mozna troche jeszcze doladowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Oczywiscie ze zmien pierwsze plyte! Nie ma sensu kupowac na taki chipset radka 9500 bo po prosatu roznicy nie bedzie!!! Zreszta on nawet calej swojej mocy nie da rady ci pokazac! Dlatego kup dobra plyte cos moze jak: Epoxiak 8RDA moze bez plusika lub Abit NF7 albo jakis Soltek FRN. No chyba ze cos tanczego ale wybor zalezy od Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Dołączam do ww. opinii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ewentualnego wybór płyty w zasadzie juz dokonałem....albo MSI K7N2-L (ewentualnie Delta) albo Epox 8RDA (bez plusa). Jeszcze zastanawia mnie ten FIC AU13. Nie zalezy mi na LAN, S-ATA, soundstormach itp. Chce miec tylko stabilna płyte dla XP1700+ (podkrecanie nie-ekstremalne, 12,5x166). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Jak chcesz mieć stabilną płytkę nie do ekstremalnego overlockingu to popatrz w mój podpis.Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja po przesiadce a abita kt7 133 i 384mb ram 133 na epoxa i 512ddr odczułem dużą zmianę w testach też wyrażnie lepiej wszystko to przy a750mhz kup epox 8RDA i i pamiątki a twój radek 8500 dostanie lekkiego kopa i jeszcze na nim sporo możesz pograć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja po przesiadce a abita kt7 133 i 384mb ram 133 na epoxa i 512ddr odczułem dużą zmianę w testach też wyrażnie lepiej wszystko to przy a750mhz kup epox 8RDA i i pamiątki a twój radek 8500 dostanie lekkiego kopa i jeszcze na nim sporo możesz pograćja po przesiadce a abita kt7 133 i 384mb ram 133 na epoxa i 512ddr odczułem dużą zmianę w testach też wyrażnie lepiej wszystko to przy a750mhz kup epox 8RDA i i pamiątki a twój radek 8500 dostanie lekkiego kopa i jeszcze na nim sporo możesz pograćja po przesiadce a abita kt7 133 i 384mb ram 133 na epoxa i 512ddr odczułem dużą zmianę w testach też wyrażnie lepiej wszystko to przy a750mhz kup epox 8RDA i i pamiątki a twój radek 8500 dostanie lekkiego kopa i jeszcze na nim sporo możesz pograć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 sorki ale co mi sie powaliło klikłem raz a tu!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Jak chcesz mieć stabilną płytkę nie do ekstremalnego overlockingu to popatrz w mój podpis.Polecam. MSI K7N2-L :) ....i to chyba kupie (zawsze miałem MSI i mam zaufanie do tej firmy) choc kusi mnie wersja Delta - ciut drozsza a ma oficjalnie DDR400 (choc czy to wazne?) Ten moj XP1700+ pewnie i tak na kazdej z proponowanych tu płyt pójdzie na 12,5x166. Choc po lekturze wszystkich "przyklejonych" watków dot. Solteka 75FRN2-L, w/w MSI i Epoxa mam niezły mętlik w głowie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Na 100% pójdzie na każdej z tych płyt na 12,5x166.Ja u siebie spokojnie na 12,5x185 puszczam,a stabilność super.Jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to na górze jest wątek o tej płycie.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Soltek jest lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...