brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Witam, ostatnio zepsuł mi sie mój Lenovo y510p aktualnie jest w naprawie po czym bedę chciał go sprzedać i kupić coś nowego co polecacie w cenie około 3000 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Lenovo na razie sobie odpuszczę... Co do Acera całkiem fajny, ale w brew temu co piszesz to nie jest ani FHD ani nie posiada IPS... I te dodatki wydają się całkiem spoko :) Może się skuszę na tego Acera a wiesz może do kiedy trwa promo z tymi gadżetami? Chociaż teraz tak je porównuję to ten Lenovo jest chyba jednak lepszy ze względu na matrycę i kartę graficzną a tylko 100 zł różnicy. Inna sprawa, że mój Lenovo y510p nawalił po około półtora roku pracy... Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Kurde i teraz mam dylemat czy Acer czy Lenovo karty graficzne są porównywalne, jednak Lenovo ma lepszą matrycę tylko czy grafika ją uciągnie w grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 na 860 da rade zagrać w wieśka 3 w grywalny sposób. gtx960 jest szybszy średnio 7% (wacha się między 5 a 10%) Naocznie widziałem y50-70 z 860m i 960m - aczkolwiek wersje z i7 4720hq i są niezłe. Głośniki w lenovo są ekstra. Kiedyś miałem acera, a nawet 2 i głośnik to były tylko z nazwy - płaskie i 0 mocy. W acerze masz tradycyjne hdd 5400rpm. W lenovo masz hybrydę 8GB flasch cache i 1TB HDD 5400rpm - w acerze masz możliwość wsadzenia czegoś na m2 i będzie latał ale koszt za coś przyzwoitego to ok 450-500zł (256GB transfery r/w 520 Mbps+) Co do hybrydy w lenovo - dzisiaj założyłem wątek odnośnie itel rapid storage ale sobie z tym poradziłem. Kolejność sterów: chipset ostatni ze strony intela (nie lenovo), .Net 4.5 offline, intel RST ostatni, igpu, nvidia i reszta jak leci. wieczorem bede zgrywał dane na lenovo to dam znac czy ma jakies wolne pcie. Ja kupowałem tu: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=38511402( z x-koma korzystam stacjonarnie w gda ;) bo poprostu wychodziło mi taniej (sam dokładałem ramy) Ważne! Używałem laptopy przez kilka lat ~10 (licemum studia i w pracy) i radziłbym dołożyć do procesora zwłaszcza że jest wlutowany. Ja miałem jeszcze możliwość wymiany w swoich ale tutaj już nie ma takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 A co myślicie o tej aukcji ? http://allegro.pl/hit-dnia-nowe-lenovo-y50-70-i7-8gb-1tb-gtx960m-4k-i5624499258.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja myślę, że są to laptopy powystawowe lub zwrócone przez klientów z jakiegoś powodu. Ja osobiście nie bawię się w takie rzeczy, wolę sprzęt 100% nowy ze sprawdzonego sklepu. Cena kusi, ale nie bez powodu. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ok czyli chyba wezmę dokładnie to http://allegro.pl/lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-1000gb-gtx960-250zl-i5596702633.html Chyba, że ktoś gdzieś widzi jakąś lepszą ofertę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Matryca lustrzana... masakra Wyświetlacz 4k przy 960m to raczej do pulpitu... lukadev, kupując online zawsze masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny Pomyśl o gwarancji: z reguły takie sklepy/"działalności" będą w razie problemów przerzucać odpowiedzialność na producenta (chociaż kupując jako konsument to 2 lata oni sa odpowiedzialni za produkt). skoro to jest powystawowe/zwrot to od kiedy liczy się dla Ciebie gwarancja producenta? jak ty zakupiłeś u "krzaka" czy jak 1 właściciel dokonał zakupu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Używany sprzęt odpuszczam wezmę chyba tego Lenovo na i5 z gtx 960 nowego oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 doradzałbym Ci wzięcie z i7 (tak jak pisałem prędzej) ale to już kwestia portfela. Jak to jest max to się nie zastanawiaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jeśli trzeba mogę wyłożyć więcej ale czy warto? Będę grać głównie w World of Warcraft czy Diablo 3 ogólnie takie gry w które nie gram na Xbox One. Więc czy faktycznie warto dopłacać do I7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 w takim razie raczej nie ma potrzeby, ale kto wie co będzie za jakiś czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Dokładnie ten sam model jest na Allegro też z X-kom o 100 zł taniej plus jakieś gadżety typu myszka, tobrna jakaś gra więc chyba wezmę przez Allegro. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2015 niewiele drożej z systemem można kupic 17 calową wersje tj LEnovo y70 z i5h + gtx860 ma matryce full hd ips dotyykową gtx960 to rebrandowany 860m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Dotyk w laptopie 17.3 to bajer, który znudzi Ci się po tygodniu. Producenci odchodzą od dotykowych laptopów w strone dotykowych, małych hybryd 2w1. Dotykowy ekran = lustrzana matryca i dodatkowe $$ za funkcję z której nie będziesz korzystać, takie matryce bardzo lubią zbierać odciski palców ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 w tym wypadku nic nie doplaca za ten dotyk bo aptop kosztuje tyle samo a czasem mniej niz 15 calowy y50 bez dotyku.... a zawsze to 17 calowki sa drozsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Racja, są droższe ale w dalszym ciągu ekran dotykowy jest lustrzany. Zobacz w serwisach ile kosztuje wymiana matrycy 17.3'' w dotyku a ile bez dotyku. gtx860m jest słabszy od 960m o ok 10%. Kumpel ma i7+860m, a w domu kobitka ma i7+960m, oba mają ram 8gb @1600 i oba zakupione w kwocie zbliżonej do 3200. Różnica między i5 a i7 w laptopie jest ogromna. i7 z lapka ma zbliżone osiągi do mojej i5 z PC - wygrywam w jednowątkowych app ale przegrywam w wielowątkowych benchmarkach. Tak więc lepiej wziąć mniejszy ale mocniejszy sprzęt. Z doświadczenia: na studia na pg zakupiłem 17'', które zamieniłem na 15,6 po niecałym roku ze względu na gabaryty i wydajność. Powiedzmy sobie szczeże, że ani 960m ani 860m nie nadaje się do grania na ultra w fhd, więc gardłem będzie procesor, który jest wlutowany i nie da się go wymienić bez sporych kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...