fumfel20 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Witam. Mam laptopa Acer V3-571G z zianstalowanym Windows 10 MSDNAA. Chciałem na tym samym dysku , na wydzielonym miejscu zainstalować Ubuntu. Pamiętam ze kiedyś tak robiłem i przed partycjonowaniem dysku była możliwość wyboru coś w stylu: "Zainstaluj Ubuntu obok windows XX" . Nie wiem czemu ale teraz nie mam takiej możliwości. Mogę tylko usunąć wszystko i zainstalować Ubuntu lub ręcznie zrobić patycję. Gdy wchodzę do ręcznego partycjonowania to nie widzę tej partycji, którą zrobiłem po Ubuntu tylko cały dysk (coś jak jedna partycja). Myslałem coś o UEFI ale w BIOSie nie mam możliwości go włączyc lub wyłączyć. Pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zapewne zainstalowales win10 na tzw dynamicznym dysku, to jest dynamiczny system plikow dla windowsa. Linux ci tego nie zmodyfikuje. Musisz przekonwertowac na tzw dysk standardowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...