Skocz do zawartości
Arry

Mobilne urządzenie przenośne do pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kolega polecił mi to forum mówiąc, że mi pomożecie :smile2:

Przechodząć do meritum. Poszukuję jakiegoś mobilnego sprzętu służącego głównie do pisania, korzystania z  internetu i odtwarzania muzyki. To te najbardziej podstawowe funkcje. Dobrze byłoby też, gdyby dało się uruchomić i wygodnie korzystać z Adobe CS 6 na tym sprzęcie. (Miłoby było też raz na jakiś czas uruchomić jakąś grę typu Heroes 3 czy Disciples, ale bez tego się obejdzie).

Jestem w stanie zapłacić do 2000 zł.

Jak już napisałem, zależy mi na mobilności. Myślałem trochę nad sprzętem z rodzaju 2w1 ale w ogóle się na tym nie znam i nie wiem jak do tego podejść. Czy na takim tableto-laptopie da się zainstalować programy pod windowsa?

Drugą ważną rzeczą jest rozmiar ekranu: Więcej niż 10 cali. Przerabiałem 10 calowego netbooka Asus Eee PC 1005 PX i o ile z mobilnością było bardzo dobrze, to czasem z pracą i przeglądaniem stron internetowych już tak fajnie nie było. Zatem coś co pozwala na w miarę wygodne korzystanie z komputera bez sytuacji "wyskoczyło okienko, a przycisk OK znajduje się poza ekranem".

Dobrze by było, gdyby laptop ten wytrzymał dłużej niż dwa lata.

Na razie to wszystko co mi przychodzi do głowy, ale całkiem możliwe, że wasze rady nasuną mi jakieś jeszcze pytania, bądź też będziecie chcieli żebym coś wyjaśnił, aby lepiej mi doradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi