Skocz do zawartości
miro

spalil sie komp....

Rekomendowane odpowiedzi

wyczyscilem kompa z kurzu okuraczem,... wlaczam.. nie rusza naciskam power drugi raz nic....

po chwili widze z zasilki LC-235 poszedl dym...wylaczam kabel zasilajacy.....

na drugi dzien jade po noy asilacz...mial byc Foxxcon 400W za 119 zlotych ale nie bylo... kupilem codeshita 400W za 95....

podlaczam komp nie wstaje....

biore zasilke, plyte i proc i jade do serwisu...

zasilka dobra proc i plyta spalona...

nastepnego dnia kupuje MSI NFORCE2 +2x256/333 Elixir + 1800BOX....

podlaczam, bootuje - czrne ekran.....poszla takze grafa :/

wsadzilem stara PCI Riva 128 4 Mb...system sie odpala ale zatrzymal sie na wykrywaniu napedow...

odlaczam wszystko - system wstaje....

podlaczam dysk, system wstaje... :)

podlaczam CD system nie wstaje.... :/

podlaczam CDRW system nie wstaje :/

reasumujac w jedej chwili stracilem zasilke, plyte, proc, karte graf, CD, CDRW...

ocalaly FDD i HDD oraz o dziwo pamiec :D i sieciówka :)

te 2 ostatnie ida na sprzedaz bo zbieram n troszke lepsza grafe, bo przy tej w 1024x768 komp sie nawet w w izgrozie win2000 potrafi na chwile przyciac....a jak otwieram nowe okna to bez mala widze slideshow...

aha proc sie kreci spoko...

bez podnoszenia napiec a ni innych regulacjii:

normal 11,5x133=xp1800

13x166=xp2600

11,5x170= 1995MHz (ile to jest PR :?: )

wiecej nie probowalem bo i tk ronicy nie zobacze ...ta grafa zabija szybkosc tego kompa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko współczuję... Ale, zasiłka nie wybiera. Sam byłem świadkiem spalenia kumplowego 350 W Enlighta. Nie było co zbierać... Deer, Chieftec, Antec , obojętnie, jak ma paść to padnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam zasilacz L&C 235 (Deer), efekt ten sam.

Po znajomości wymienili mi grafikę i dyski. W sumie kupiłem tylko 

nowy zasilacz

Szczerze współczuję.

Ile razy można to powtarzać :evil:

Zasilacze LC (konkretnie te) miały wadę fabryczną skutkiem czego ok. 50 % z nich padało, z czego spora część ciągnęła za sobą również resztę sprzętu. Proponuje przejrzeć np. wątki o tym zasilaczu na elektroda.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbieram na grafe .. bo nawet przegladanie stron www w 1024x768 mnie denerwuje.... w 800x600 jest spoko,.. ale nie bede pracowal w takiej rozdzielczosci.....

poradzie jakiej firmy radeona kupic zey sie znie rozczarowac na jakosci obrau. szybkosc ma mniejsze dla mnie znaczenie bo praktycznie nie gram 8O :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...