defpl Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Witam, Już kiedyś prosiłem tutaj o pomoc i póki co jestem zadowolony z wyboru. Teraz podobnie, potrzebuje laptopa do domu dla osoby starszej. - cena 1500-2000 zł - musi być to 17 cali - z systemem Używany będzie głównie do przeglądania www. Wynoszony poza dom nie będzie, więc bateria to nie priorytet. Proszę o propozycję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Nie jestem za dobrze obeznany w modelach laptopów, ale dla osoby starszej pewnie dało by radę znaleźć jakiegoś laptopa z matową matrycą, która mniej męczy wzrok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
defpl Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No właśnie, sam nie jestem obeznany dlatego pytam. Wydajność oczywiście, im wyższa tym lepiej, ale proszę wziąć pod uwagę, kto będzie z niego korzystał. Jak lukadev napisał - czy lepiej coś z matową matrycą, czy innymi "bajerami" na których się nie znam. Pod 2k zł to też bym chciał podejść tylko jeżeli na prawdę warto, dlatego podałem widełki cenowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) No chyba z matową matrycą w tej cenie to będzie problem. Więc jedyne co ci pozostaje to jakiś lapek z tych podanych wyżej. Każdy z nich dla starszej osoby będzie ok. Zresztą wydaje mi się, że starsza osoba nie będzie siedziała dzień w dzień po 5h na laptopie, a jeśli tak to matowa matryca by się przydała. Jedyny mi znany tani lapek z matową matrycą 17" to http://www.morele.net/laptop-hewlett-packard-probook-470-g2-g6w62ea-751362/cena ponad 2k pln. Czasami można go trafić za ~2000pln. W sumie osobiście sprawdzony korzysta z niego moja żona. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...