k27 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Witajcie. Mój problem jest następujący - na dysku przenośnym posiadam pliki oraz programy portable: thunderbird, firefox itp. Na dysku pracuję w domu i pracy. Często pojawia mi się problem polegający na tym, że nie mogę otworzyć w domu plików, nad którymi pracowałem w pracy (np. pliki graficzne psd) oraz nie mogę otworzyć thunderbirda, ponieważ kasują się lub nie mam dostępu do plików konfiguracyjnych programu. Czasami pomaga uruchomienie partycja->właściwości->sprawdź i wówczas mogę otwierać pliki "zablokowane" - często jednak lądują one w katalogu: FOUND.000. system plików na dysku zewnętrznym to exFat. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. PS. Na jednym i drugim kompie zainstalowany Windows 10. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez k27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Albo sam dysk się sypie albo problem leży po stronie przejściówki SATA-USB . Możliwe że przyczyną problemów jest sama przejściówka , sam miałem parę razy podobne problemy , częściowo zaradziło temu kupno huba z aktywnym zasilaniem portów . Choć na dłuższą metę to rozebranie dysku i popięcie go prosto do portu SATA - choć w twoim przypadku to mało wygodne rozwiązanie . Jak pliki psd. czy konfiguracja TB nie zajmują dużo to proponuję trzymać je w chmurze dla bezpieczeństwa np. z pomocą dysku google . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k27 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 dyski podłączane przez sata. w pracy mam tak słabe łącze, że nie mam możliwości korzystania z chmury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...