97kamil Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Witam, Chce kupić router do neostrady 10MB za +-220zł. Mój obecny Asus DSL-N10 B1 ma za słaby sygnał wi-fi i nie ma gigabitowego switcha, który jest mi potrzebny, ponieważ postawiłem ostatnio serwer NAS. Zastanawiam się nad TP-LINK TD-W8970 ale występuje on w 2 wersjach v1 i v3. V1 ma 3 anteny po 5dBi i 2 porty usb, a v3 ma 2 anteny po 5dBi i 1 port usb. Różnią się również CPU v1 ma Lantiq, a v3 Broadcom. Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat odczuwalnych różnic między tymi routerami? Posiada ktoś wersje v3 i może coś o nim powiedzieć? Z tego co wiem v1 jest bardzo dobrym routerem ale o v3 nic nie mogłem znaleźć. Ewentualnie czy macie jakieś inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 W8970 wykonany jest na procesorze Broadcoma tak samo jak W8960, nadaje się bardzo dobrze na słabsze linie. Działa tak samo dobrze jak w wersji v1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 Kurcze mam taki sam problem, router fajny ale... brak OpenWTR mnie trochę odstrasza. Popatrz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...