Skocz do zawartości
peseq

ActiveBook p55mi1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam jeden zgryz co do Laptopa ActiveBook (Core2Duo T5750 2Ghz, 2 GB Ram, GeForce 8600GS) Windows 7.

Mianowicie, Podłączony do prądu działa bez zarzutu (filmy HD, ogólnie szybkość działania). Po odpięciu zasilania i przejściu na zasilanie bateryjne zaczynają się "cuda wianki".

Wydajność drastycznie spada, o filmach możemy zapomnieć, wszystko kręci mułem, nie da się pracować. SYSTEM świeżo postawiony.

Po wnioskach doszedłem, że chodzi o zegar komputera CPU. oto screeny, najłatwiej pokazać:

WŁĄCZONE ZASILANIE z SIECI:

post-15633-0-44397300-1440605353_thumb.jpg

DZIAŁANIE BATERYJNE:

post-15633-0-50276300-1440605364_thumb.jpg

Chyba tu jest gwóźdź pogrzebany. Nadmienię, iż wszystkie profile oszczędzania baterii w biosie czy też windowsie są wyłączone i ustawione (zaawansowane też) na WYSOKA WYDAJNOŚĆ

Czy ktoś mógłby choć troszkę pomóć? Głowie się z tym już kilka dobrych dni.

Acha, w REGEDIT znalazłem coś takiego, czy to może ma coś wspólnego z tym? (zmieniłbym, ale boje się coś przedobrzyć, więc pytam specjalistów, czyli WAS. Z góry dziękuję za wszelakie sugestie. Pozdrawiam

SCREENY:

post-15633-0-86335600-1440605377_thumb.jpg

i

post-15633-0-85092800-1440605389_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi