peseq Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Witam, mam jeden zgryz co do Laptopa ActiveBook (Core2Duo T5750 2Ghz, 2 GB Ram, GeForce 8600GS) Windows 7. Mianowicie, Podłączony do prądu działa bez zarzutu (filmy HD, ogólnie szybkość działania). Po odpięciu zasilania i przejściu na zasilanie bateryjne zaczynają się "cuda wianki". Wydajność drastycznie spada, o filmach możemy zapomnieć, wszystko kręci mułem, nie da się pracować. SYSTEM świeżo postawiony. Po wnioskach doszedłem, że chodzi o zegar komputera CPU. oto screeny, najłatwiej pokazać: WŁĄCZONE ZASILANIE z SIECI: DZIAŁANIE BATERYJNE: Chyba tu jest gwóźdź pogrzebany. Nadmienię, iż wszystkie profile oszczędzania baterii w biosie czy też windowsie są wyłączone i ustawione (zaawansowane też) na WYSOKA WYDAJNOŚĆ. Czy ktoś mógłby choć troszkę pomóć? Głowie się z tym już kilka dobrych dni. Acha, w REGEDIT znalazłem coś takiego, czy to może ma coś wspólnego z tym? (zmieniłbym, ale boje się coś przedobrzyć, więc pytam specjalistów, czyli WAS. Z góry dziękuję za wszelakie sugestie. Pozdrawiam SCREENY: i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2015 Zmiana wartości tez nic nie pomogła. Także nikt nie napisał, sprawdziłem. Czyli sprawdzone wszystko co umiałem. Sprzętowe obniżenie wartości. Wszystko sprawdziłem, co można zrobić softwareowo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...