Wilenka Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Mam już 3 starsze laptopy, które zbytnio nie nadają się już do niczego. Leżą schowane i nikt z nich nie korzysta, trochę szkoda żeby się tak marnowały. Baterie dawno przestały w nich istnieć, wydajnościowo są zacofane okrutnie. W jednym monitor padł (katoda się przepaliła, myślałam nad wymianą ale olałam sprawę bo stary jest), dwa pozostałe mają sprawne monitory. Ani tego sprzedawać bo nic się nie dostanie, ani nijak wykorzystac. A może jednak? Da się coś z takimi laptopami zrobić przydatnego? Mogą one służyć do czegokolwiek? Przebudować? Wbudować w coś? Zrobić stacje meteorologiczną? Nie wiem, cokolwiek dajcie jak macie jakieś pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 U mnie kiedyś stary lapek robił za router/serwer. No i trzymał sesję na IRC-u. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koncha24 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Poczekaj kilka lat i oddaj do muzeum techniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Po co zaśmiecasz forum, nawet nie pisząc co to za lapki?! Co my jesteśmy ? JASNOWIDZAMI?! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Podstawka pod kwiatek, wbudować w ścianę i korzystać jako ramka na zdjęcia to się nie bardzo da bo za słaba jakość wyświetlacza. Może znasz jakichś starszych ludzi co lubią grać w pasjansa etc. można im je oddać. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Przypomniało mi się jeszcze, że kolega na starym lapku i PC zainstalował jakiegoś lekkiego Linuksa i przekazał sprzęt do biblioteki, gdzie były zajęcia internetowe dla dzieciaków z ubogich rodzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Normal123 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Mój starszy laptop z linuksem jest w stanie hostować serwer TS, więc zawsze można je jakoś wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...