pl4tin3 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam, Mam pytanie odnośnie licencji w Windowsie 7. Parę lat temu kupiłem komputer który miał już wgranego Windowsa 7 czyli wersja OEM, bez pudełka tylko z naklejką z numerem seryjnym Win7 na obudowie. Z racji tego że jest tam dysk HDD chciałbym dokupić do niego dysk SSD i na nim nagrać Win7 jednoczesnie usuwając dysk HDD (będzie lezał w szafie :P) i tutaj moje pytanie : Czy mogę normalnie nagrać Win7 na SSD używając numeru seryjnego na obudowie komputera czy przez to że kupie nowy SSD to także muszę kupować nowego Win7? :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Niczego nie stracisz :) Możesz zainstalować Windowsa na czysto, podając klucz z obudowy albo dokonać przeniesienia obecnej instalacji z HDD na SSD @Tapatalk Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl4tin3 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Oo :) świetnie. Czyli nie wyskoczy żadne okienko typu : "ten program może działać na pirackiej licencji" Czy coś w tym stylu? Chodzi po prostu o to żeby 2 kompy nie miały tego samego klucza seryjnego podczas działania? A więc kiedy ten HDD ze starym windowsem bedzie lezał w szafie niepodłaczony to MS nie uzna tego klucza jako działającego na innych komputerach (czyli pirackiego)? Dobrze myśle :)? Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez pl4tin3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Na czysto może sie nie udać, użyj programu do klonowania dysku, pisaliśmy o tym ostatnio w wątku o SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinHRB Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Postaw na nowo lub użyj programu do migracji na dysk ssd, wybór należy do Ciebie. Bez strachu o utratę licencji ;) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Wszystko będzie OK , klucz i licencją są przypisane do płyty a nie dysku czy innego elementu . Po prostu zainstaluj na czysto system lub sklonuj partycję systemową - albo za pomocą softu dołączonego do SSD albo za pomocą Acronisa czy Clonezilli . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobMaK Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Problemy z aktywacja będą jak zmienisz płytę główną a jak zmieniasz dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...