JohnnyX Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Mam pewien problem. Otóż kilka minut temu skończyłem składać swój komputer i nie jestem pewny czy wszystko jest tak jak powinno (to mój pierwszy raz i się stresuję). Podłączyłem monitor, myszkę, klawiaturę i zasilanie, włączyłem system i... jedyne co pokazuje mi się na ekranie to napis "Reboot and Select proper Boot device". Nie jestem za bardzo obeznany. Chciałem wejść do biosu i sobie wszystko poustawiać zanim włożę pendriva z windowsem, ale żaden przycisk nie chce zadziałać a jedynie pojawia się ten komunikat. Mógłby ktoś lekko wyjaśnić co powinienem zrobić po kolei? Spec. i5 4460, GA-B85M-D3H, Dysk HDD WD 1TB, Dysk SSD Transcened 128GB, zas. Thermaltake 530W, brak karty graficznej, obudowa Zalman Z3 Plus Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez JohnnyX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Od razu po włączeniu wciskaj cały czas DEL i powinieneś dostać się do biosu. Czasami trudno trafić w odpowiedni moment jeśli komputer za szybko startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Lub możesz wciskać F11 do oporu i wybrać pendrive'a. Sam komunikat oznacza tyle, że dysk jest ustawiony jako 1st boot a nie ma na nim windowsa EDIT: doczytałem że chcesz sobie poustawiać bios'a, więc naparzać w F2 lub DEL Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...