radqu Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć. Wyciągnąłem ze starego laptopa napęd optyczny i chciałbym go podłączyć przez usb do nowego (nie ma napędu). Da się to zrobić? Szukałem w internecie i nigdzie nie znalazłem kabla z taką końcówką, w sumie nawet nie wiem jak się to złącze nazywa. Może ktoś jest w stanie pomóc. Złącze w napędzie (niecałe 3cm szerokości): a do tego było podłączone w laptopie: Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez radqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 To jest stare złącze IDE/PATA, potrzebujesz generalnie czegoś takiego: http://www.ebay.com/itm/External-USB-2-0-IDE-PATA-Slim-Case-Adapter-for-Laptop-Notebook-CD-DVD-RW-Rom-/111090709319?hash=item19dd85b347 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 To już łatwiej kupić zewnętrzny napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radqu Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 dzięki, faktycznie robi się trochę bez sensu w takim wypadku, myślałem, że coś za 30zł da się kupć, zwłaszcza, że nawet tego nie potrzebuję jakoś specjalnie, po prostu walał mi się stary laptop i wyciągnąłem z niego napęd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...