prz3m3k96 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2015 Specsi5 3470Thermalright Macho 120 rev. AAsus P8H67M-proElixir 8GbAsus HD7770Thermaltake smart se 530WCrucial MX200 250GBCooltek U2 Kilka słów o budce.Jest bardzo lekka, jak przyszła do mnie to zastanawiałem się czy coś jest w ogóle w kartonie. Konstrukcja jest dosyć sztywna, boczki siedzą na 4 śrubkach - 2 z tyłu, 2 z boku. Praktycznie całą obudowę da się rozkręcić śrubokrętem, nawet tacke na mobo, co jest dla mnie dużym plusem, a czemu to dowiecie się przy kolejnych update w worklogu. Porównując jej wymiary z cooltek U2 jest troszeczkę większa, ale za to myślę że składanie w niej PC nie będzie taką mordęgą. Jedanak U2 wydaje mi się solidniejszą konstrukcją, już na pierwszy rzut oka zauważyłem że C3 jest z cieńszego aluminium, bardzo podobnego do tego z Lian Li A55.Na dzisiaj to tyle, niedługo kolejne wpisy, co do planów się nie rozpisuję, ale uwieżcie mam już w głowie wszystko zaplanowane jak to ma wyglądać. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Cooltek vs Cooltek ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Wrzuciłem sprzęt do obudowy i przyjrzałem się jej dokładniej. Miejsca za tacką jest jak na lekarstwo, myślę że nie będę miał dużego problemu z poukładaniem kabli jak włożę zasilacz thermaltake.Niestety jedna rzecz mi przeszkadza - zagięta blacha z tyłu tacki na płytę główną. Styka się ona praktycznie z bokiem i kable tamtędy nie przechodzą, dlatego będę musiał ją wyciąć i od razu wytnę pod płytą główną otwory na kable z front panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Buda rozbebeszona, tacka siedzi tylko na 6 śrubkach. Rozplanowane otwory na kable z front panelu i SATA. Jednak okazało się że nie mam odpowiedniego wiertła i otwory ostatecznie zostały prostokątne. Części już zawiezione do lakierowania proszkowego, we wtorek odbieram je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 W oczekiwaniu na graty z lakierni wystrugałem oświetlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Wczoraj przyjeżdżam odebrać części z lakierni i okazało się, że jeszcze nie były gotowe, od piątku leżały nietknięte... Ale na szczęście dzisiaj zajechałem i już z wejścia powiedzieli, że zrobione. :thumbup: Za 3 elementy zapłaciłem 20zł, umawiałem się na 15zł, ale już trudno. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k96 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...