lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Witam, mam problem z doborem płyty pod i5 6600k, faworyci: Asrock Extreme 4(+) Asus pro gamer Asus maximus viii ranger Cena/jakosc jak najlepsza. Moze cos z MSI godnego polecenia (maja Cash back). Pozatym g.skill 8gb 3000mhz, gf 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Weź pamięci 3200 i płytę asus. Najlepszy wybór że względu na rozbudowane funkcje sterowania wentylatorami do tego wpizdu rozbudowane biosy. Reszta to szajs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Ale który asus? Warto doplacac do 3200 jesli planuje potem raczej wymianę w calosci przy upgrade do 16gb Ranger 781 Pro gaming 655 Jakie chlodzenie do cpu? Do 200-250? Edytowane 2 Września 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 1. Nie warto dopłacać w takim przypadku. 2. Wg mnie wybierasz pomiędzy Z170-A a Pro gaming. Jak tańsza ma wszystko czego potrzebujesz bierzesz tańszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Od z170-a startowałem. Teraz kiepsko dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Kiepsko dostępna? U moreloków jest, w X-komie jest... Prawie wszędzie jest. Miałem Z87-A i była to świetna płyta. Z tym że wiesz, że dopłacasz za możliwość SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 http://m.morele.net/product/details/707314/0 Czy dobrze mysle to jest z170-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Tak, to jest Z170-A. BTW, gdybym to ja wybierał teraz płytę, brałbym najlepszego dostępnego Asusa bez dopłacania za SLI (o ile miałaby wszystko czego potrzebuję, a potrzebuję między innymi DP z integry i portu PCI). Nie wiem wprawdzie jaka to w obecnej serii literka w nazwie, ale może sprawdzisz? Pro gaming to bym nie brał, ze względu na chyba tylko 4 porty SATA. Poza tym już sama nazwa gaming sugeruje, że to dla ętuzjastów dopłacania za czerwone smoki i podświetlane napisy (najlepiej jeszcze migające). Edytowane 2 Września 2015 przez adashi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Dokladnie to samo zdanie mam o pro gaming. Najlepszy asus to 1300:) z literek to A i chyba on jest najrozsądniejszym wyborem jesli chodzi o asus. Asrock Extreme 4 tez naprawde wygląda porządnie. Cooler CPU? Edytowane 2 Września 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Budżetowo Fera 2, wypaśnie Macho 120 rev A? Dla ętuzjastów Macho Rev B? Najlepszy Asus bez SLI to będzie któryś z tych z literkami P, K i innymi. Na te jeszcze można popatrzeć, one będą tańsze od Z170-A (która jest wg mnie bardzo dobrym wyborem), ale jak można zrezygnować ze SLI być może da się wybrać coś tańszego. Ten Asrock jak najbardziej do wzięcia pod uwagę, trzeba by się wczytać w specyfikację czy ma wszystko co potrzeba. Obecnie mam Z97 Pro4 (brak możliwości SLI) - nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Edytowane 2 Września 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Wypasnie, rev. A lepsza od B? :) myslalem nawet o noctua bo strasznie mi sie ona podoba:p Roznica w cenie miedzy K a A jest mala, nie zaszkodzi miec opcje sli:) Asrock ma wszystko i wiecej jedynie slabsza marka Edytowane 2 Września 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Nie no, B lepsza... Asrock to nie jest istotnie słabsza marka od Asusa. Gigabyte i MSI bym sobie podarował. Asus ma sporo bajerów, których nigdy nie użyjesz, te ich tepeu-srepeu. Jak frajdę sprawia Ci ustawianie 50 timingów pamięci i bogini wie jakich ustawień dla procesora, Asus się lepiej nada. Jak wolisz proste podkręcanie, Asrock nie będzie chyba gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Ja bym chyba jednak gigabyte cenil nieco wyżej. Nie potrzebuje miliona ustawień, asrock kiedys byl slaba marka ale w tej chwili bardzo fajnie sie rozwinął i oferuje zwykle wiecej w tej samej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Karty graficzne od GB - jak najbardziej. Płyty główne - ja raczej podziękuję. Pamiętam jak kiedyś wypuścili płyty główne, na których nie dało się korzystać jednocześnie z karty dedykowanej oraz integry procesora. Nie wiem nawet czy potem jakoś to udało im się poprawić w uefi czy nie, bo już nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Odkąd zacząłem składać sobie i znajomym kompy na ASrocku (od P67) to nikomu nie nawaliło. Dobry support i przejrzyste UEFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Jestem najbliżej asrocka Extreme 4. Chyba jeden z lepszych wyborów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Gdybym był na twoim miejscu właśnie tak bym zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Pozostał jedynie zasilacz.... Cos z goldem? Antec 550 czy 650 (True Power)? Alternatywa? Edytowane 2 Września 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 EVGA SuperNOVA G2 tylko w Polsce ciężko dostępne. Najprędzej morele.net pomęcz bo są na liście oficjalnych dystrybutorów EVGA. Do twojego zestawu styknie z zapasem 550W. Gdybyś myślał o SLi z 980Ti to już minimum 750W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 SLI raczej nie. Czyli ten antec będzie ok? Cena nawet mi pasuje 329zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 zamówilem:i5 6600kAsrock Z170 Extreme 6G.Skill Ripjaws 4, 8GB, 3200MHz, CL16EVGA SuperNova G2 750WThermalright HR-02 - Macho Rev. Bmiałem wcześniej SilentiumPC Gladius x60, Samsung Evo 850 250gb, 2TB Seagate,pozostaje tylko zakup grafy... warto brać jakąś słabszą serie typu gtx950 z myślą o wymianie na Pascala? czy lepiej nie zawracać sobie głowy i brać od razu GTX970 (no i którą wybrać - jestem miedzy gigabyte wf oc, gigabyte gaming g1 - spora dopłata, asus DCuII, asus stix DCu2).btw, włożyć tymczasowo 8800GT - czy to bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 Gigabyte Gaming G1 przy znaczącej dopłacie wobec wersji OC jest nieopłacalna. Faktyczne różnice to tylko: backplate, świecący napis oraz metalowa osłona chłodzenia zamiast plastikowej. No i trochę wyższe wartości domyślne w biosie. Ja bym dopłaty wyższej niż 50 nie akceptował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 a jesli chodzi o GB vs Asus? I który Asus... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 Ja przy moim podejściu postawiłbym na GB, bo wszystko i tak zależy na jaką sztukę trafisz. Ja przez ostatnie 3 miesiące "przerobiłem" ponad piętnaście 970-tek GB w wersjach OC i G1 i wszystkie były okej, rozrzut asic niezależny od modelu. Z tym że na pewno Asus ma lepszy wygląd, a do tego jest krótszy. A wybierając pomiędzy dwoma Asusami, to wersja Strix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) dlugość mi nie przeszkadza, mam dużą obudową więc długość też nie, chodzi o jakość i wydajność, dobrze by było mieć dość cicho. Strix ma gorszą sekcje zasilania od zwyklego DCuII na to wygląda:/ Edytowane 10 Września 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Na 1500 rdzeń każdej nie-pechowej z asic 60%+ pójdzie. A czy wykręcisz 1520 czy 1560 - uwierz mi, nie dostrzeżesz różnicy. pamięci teraz chodzą albo Samsungi albo Hynixy. Z moich obserwacji Samsungi idą zazwyczaj wyżej, ale znowu - zależy jakie konkretnie kości zostaną włożone, obaj producenci ładują i te, i te. Co do cichości pod maksymalnym obciążeniem, to na domyślnych parametrach z biosu Windforce3 zbyt udane nie jest. Edytowane 10 Września 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 powiem szczerze najbardziej podoba mi się: http://www.x-kom.pl/p/221476-karta-graficzna-pci-e-asus-geforce-gtx970-4096mb-256bit-directcu-ii-black-oc.html czyli DirectCUII w pełnym wydaniu. Opinie też są super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 Bardzo dobry wybór wg mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...