zborek1985 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Witam serdecznie, planuję wymianę podstawowych podzespołów w kwocie do 2000zł, a po roku wymianę karty graficznej. Zestaw składam pod gry z dużym narzutem na procesor (seria Total War, TERA Online). Moje pytanie dotyczy się zasilacza Corsair 400W CMPSU-400CXEU, czy pociągnie on następujący zestaw po podkręceniu: Procesor: Intel Core i5-4690K BOX +dodatkowe chłodzeniePłyta główna: Gigabyte GA-Z97-HD3Karta graficzna: ASUS HD6950 1GBPamieć RAM: 2x 4GB G.Skill 2400 MHz CL11 lub CL10Dysk twardy: SSD Kingston 120GB +HDD Samsung 502HI 500GB jeżeli mój obecny zasilacz sobie nie poradzi to jaki wybrać? Karta, którą bym kupił to 970 albo jej odpowiednik wydajnościowy AMD. Z góry dziękuję za wszelkie uwagi, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Ten zasilacz, o ile jest w dobrym stanie pociągnie taki zestaw. Jeżeli jest bardzo mocno zużyty może sobie nie dawać chwilami rady, poznasz to jednak po restartach komputera pod obciążeniem. A'priori nie ma konieczności jego zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborek1985 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) No właśnie ma już swoje lata, około sześciu jak dobrze pamiętam, i podczas ostatnich upałów zdarzały się restarty. Nie wiedziałem tylko czy to na pewno zasialcz czy może procek, który też juz swoje pod OC siedzi. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam Edit: Znalazłem jeszcze ofertę na i5-3570K + Gigabyte GA-Z77X-D3H + 8GB Ram DDR3 1600 za 1100zł czy taki zestaw będzie dużo gorszy od mojej propozycji? Same procesory są zbliżone wydajnościowo, nie wiem jaką różnicę wprowadzą pamięci RAM. Edytowane 2 Września 2015 przez zborek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...