czater Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Witam! Zacząłem pracować w programach, dla których 8gb ram to za mało i zastanawiam się nad rozszerzeniem ramu do 16gb, jednakże na stronie samsunga widzę, że 8gb to max. Jednak zarówno mój procesor (i7 2630qm) jak i chipset (hm65) obsługują 16gb ram'u. Podobno jest też coś takiego jak blokada bios, która ogranicza ilość ram do 8gb, dlatego też chciałem się dowiedzieć czy ktoś z użytkowników forum miał może styczność z 16gb ram'u w tym laptopie? Albo wie coś na ten temat? Czy może jedynym wyjściem jest po prostu włożenie kości i sprawdzenie czy laptop zadziała? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 http://lmgtfy.com/?q=Samsung+RF511+16GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Sprawdzilem internet tak jak pisałem. Pytam czy ktoś z forum miał styczność z taką konfiguracją, proszę o konkretne informację. Niemniej jednak dziękuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Skoro sklepy taką konfiguracją sprzedawały to ja nie widzę problemu. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Dobrze wiedzieć :) Zaczekam jeszcze na opinie innych, może kogoś kto takową konfigurację posiada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...