misterex Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 Witam mam kłopot mój HDD 1 TB się zepsół więc postanowiłem kupić ssd w boot menu pisze , że wszystko ok dałem jak zawszę instalacje win 7 z dvd piszę mi że jakiś tam key jak komputer nie miał dysku proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Zmień leki albo pisz na trzeźwo bo to co napisales to jeden bełkot. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Misterex przeczytaj uważnie co do nas napisałeś i co po tym my możemy próbować wywnioskować. Pyta się o keya aktywacyjnego do Windowsa 7? Nie widzi systemu przy starcie? 1) Oryginalna płyta Win 7 SP1 nie jest wstanie uruchomić się z napędu używając trybu UEFI (potrzebny jest odpowiednio przygotowany pendrive z instalatorem Win 7),2) Aby pozbyć się "błędu" z dyskiem GPT w Win7, trzeba zainicjować dysk w trybie MBR, co wymaga usunięcia wszystkich partycji z dysku GPT,3) Przed instalacją systemu Windows, zaleca się sprawdzenie dysku SSD na starym systemie (co by uniknąć takich niespodzianek kiedy jednocześnie nie mamy systemu operacyjnego z działającym programem diagnostycznym) oraz jego sformatowanie w odpowiedni sposób (GPT/MBR + podział partycji),4) Zaleca się także tymczasowe odłączenie wszystkich dysków typu HDD, aby Windows nie utworzył na nich partycji rozruchowej (co uniemożliwia start systemu z SSD, kiedy HDD posiadający sektor rozruchowy jest niepodłączony albo zostanie sformatowany), Przed instalacją sformatuj ten SSD. Edytowane 3 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...