PROPRO Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Witam, Ostatnio kupiłem adapter ze starej złączi ATA na SATA. Po podłączeniu BIOS wykrył DVD, system też. Zabrałem się za instalowanie Crysis 3. Wkładam płytę, dvd odczytuje poprawnie. Gdy przechodzę do instalacji napęd tak jakby się zacinał, chodzi mi o to że wyskakuje okno od instalatora (origin'a) że błąd odczytu płyty. I muszę kliknąć ponów próbę, wtedy instalacja idzie dalej, chciałbym to naprawić, bo wiadomo smutno by było gdy podczas instalacji GTA 5 na 6 płycie by wyskoczył błąd :D. Nie wiem czy tu chodzi o jakieś sterowniki czy co ? Proszę o szybką pomoc. Poniżej dodaję zdjęcie mojego adaptera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Podpinasz napęd ATA do złącza SATA czy odwrotnie ? Może wina leży po stronie przejściówki ? Tego typu przejściówki nie zawsze działają poprawnie , sam miałem z takową problemy . Ew. sam napęd jest uszkodzony lub wybredny w kwestii płyt . Edytowane 3 Września 2015 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROPRO Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Podpinasz napęd ATA do złącza SATA czy odwrotnie ? Może wina leży po stronie przejściówki ? Tego typu przejściówki nie zawsze działają poprawnie , sam miałem z takową problemy . Ew. sam napęd jest uszkodzony lub wybredny w kwestii płyt . No widzisz raczej napęd nie jest uszkodzony bo na starej płycie (z obsługą HDD Cable) napęd hulał. A na tej sie tak po prostu na chwilę co jakiś czas tak jakby rozłączał - będac cały czas w Mój Komputer. Może przestawić na inny tryb te DVD? Może SLAVE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 te przejściówki czasami działają czasami nie, juz lepiej kupić napęd używkę za 20zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Nowy około 100zl LG. Fakt że zmieniłem kiedyś napęd bo na przejsciowce Gigabyte nie mogłem systemu zainstalować. Jak już był to chulalo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Nie no 55zł kosztuje nagrywarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 No... Za swoją LG dałem 1200 8 lat temu. Ale 50GB na płytę wciska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Nie proscij sciagnac iso tego Crysisa albo kupic napęd na sata z allegro jeżeli jest już koniecznie potrzebny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...