Skocz do zawartości
Bartuch

Problem z odzyskiwaniem plików (Easy Recovery)

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż, zkasowałem całą partycję. Dowiedziałem się, że b. dobrym programem do odzyskania danych jest ten co w temacie. Zainstalowałem, wybrałem polecenie "deleterecovery" no i poszło. Odzyskane dane zgrywało na drugą wolna partycję, jednakm po ukonczeniu procesu co najmniej połowy tych danych nie mogłem odczytać (czesc pokazywało jako obrazy nero?!), poza tym połowa z katalogów jakie potworzyły sie na tej wolnej partycji była pusta.

No to od nowa. Tym razem polecenie "Formatrecovery" no i to samo co poprzednio.

Ok, polecenie "advancedrecovery" wskazałem partycję, z której ma odzyskać, poszukał więcej plików niż w przypadkach poprzednich, wskazałem wolną partycję - no i poszło. Tylko, ze wynik był podobny do pozostałych. Co prawda odzyskane pliki były "czytelne" ale znowu połowa katalogów była pusta! (Aha, zaznaczyłem, zeby kompresował odzyskane katalogi(zip))

Czy ktoś mógłby mi opisać od A do Z jak odzyskac dane?

Może ktoś by mi przesłał creeny z programu?

Jeszcze jedna rzecz: partycja, z której chcę odzyskać dane ma 14,6 gb, nic na nie nie mam i pokazuje, ze wolne jest tylko 13,5 gb. Poza tym jak testowałem ja w Easy Recovery to pokazało, ze sa jakies błedy. Partycja, która wskazałem zeby na niej były zapisywane odzyskane dane ma tez 14,6 gb - czy to nie za mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tyle: w momenicie skasowania partycji licz sie z tym ze dane na niej zawarte straciles...

Sa jednak programy, takie jak np. Easy Recovery, ktore sa w stanie odzyskac usuniete dane. Ale w tym przypadku nie daja one 100% pewnosci i nie ma co sie tu dziwic.

Jezeli przepusciles 2 procesy odzyskiwania i nic nie pomoglo, nie sadze, ze dasz rade jeszcze cos zrobic... ALE ZAWSZE WARTO PROBOWAC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odzyskiwałem ostatnio zawartośc dysku po skasowniu wszystkicha partycji. Odzyskałem ponad 90% zawartości z 40 GB. To czego nie potrafił odzyskać Easy Recovery odzyskałem przy pomocy GetDataBack. W przypadku odzyskiwania całej partycji przy pomocy Easy Recovery najlepsze rezultaty daje wybranie Advanced recovery i w advanced options na zakładce recovery options odznaczenie wszystkich pozycji (przy zaznaczonych zamiast odzyskać zawartośc partycji odzyskuje pliki które kiedyś na niej były)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi