lodzkibyczek Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Cześć, posiadam ten napęd optyczny: http://www.morele.net/naped-samsung-dvd-r-rw-24x-sh-224db-black-sata-bulk-bez-softu-ba-sh-224db-bebe-574386/ i mam problem, nie odczytuje mi płyt. Mam go od 2 tygodni, zainstalowałem na nim system i sterowniki płyty głównej, i wczoraj chciałem drukarkę, nie da się. Włożyłem jeszcze raz od płyty głównej, nie da się. Proszę o pomoc z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Jakich płyt nie odczytuje - CD , DVD , DVD-RW , DVD-DL ? Płyty tłoczone czy nagrywane ? Z opisu wynika że problemem może być laser ( lub lasery jak przestał w ogóle czytać płyty ) lub soczewka . Skoro napęd ma 2 tygodnie to odnieść go do sklepu gdzie kupiłeś , możliwe że w sklepie dostaniesz kartę gwaranycjną i info co masz zrobić / gdzie odesłać napęd . Jak mieszkasz na Śląsku w pobliżu Katowic to z kartą gwarancyjną możesz się udać prosto do firmy Elton . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...