slomka00 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Cześć wszystkim.Planuję zakup nowego kombajna.Mam zamiar zainwestować w i7-6700K.I tutaj pytanie do was. Która płyta główna będzie lepsza?Asus Z170 Pro Garming czy ASRock Z170 Extreme4Z tego co widziałem to różnice między nimi są minimalne, również w cenie. Nie wiem tylko czy ASRock ma Intel Turbo Boost (czy jakoś tak), a będzie to komputer pod gry.Subiektywnie powiem, że ASRock bardziej podoba mi się stylistycznie (obudowa z oknem), ale zawsze lubiłem firmę ASUS i ich produkty mnie nigdy nie zawiodły. Dodam, że planuję wsadzić tam 2x8GB RAM 3000MHz i GTX980 Ti. Krótko mówiąc pod kombajn pod gry.Więc którą z tych płyt polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Też skłaniałbym się ku asusowi. Tu masz jeszcze fajny test rangera: overclock.pl/articles/show/id/739,asus-maximus-viii-gene-oraz-ranger-test-plyt-glownych-z170-dla-procesorow-skylake Nieco droższy niż ten pro, ale ma kilka ciekawych ficzerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomka00 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 Nieco droższy niż ten pro, ale ma kilka ciekawych ficzerów. A które ficzery są według Ciebie warte tej nieco ponad dodatkowej stówy? zaodrze. coś więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 Ja bym brał ASRock'a. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 Asrock ma liche sterowanie wentylatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 Nie zauważyłem. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) To trzeba powiedzieć tak. Obie płyty z wyższej pułki, Asus ma kilka więcej bajerów i tak dalej. Ale jak nie chcesz wydawać za dużo, a mieć całkiem fajną płytę weź Asrocka, jak możesz wydać więcej pomyśl nad Asusem. PS: Tu Asus jest tańszy: http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-z170-pro-gaming-707313/ http://www.ceneo.pl/39684844 A Asrock Drozszy: http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z170-extreme-4-intel-z170-4x-ddr4-sata3-usb-3-1-gblan-atx-764687/ http://www.ceneo.pl/39743972 Edytowane 8 Września 2015 przez dolar444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomka00 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 Bez przesady. :P 10zł to żadna różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas37 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 Cześć wszystkim. Planuję zakup nowego kombajna. Mam zamiar zainwestować w i7-6700K. I tutaj pytanie do was. Która płyta główna będzie lepsza? Asus Z170 Pro Garming czy ASRock Z170 Extreme4 Więc którą z tych płyt polecacie? Zdecydowanie asus . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr89 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Asus to podróbka płyty, brak podwójnego biosu, przycisków na laminacie i chlodzenie mosfetów mocowane na kołki! dopiero w wyższej półce cenowej wyglądają nieźle, ale po przejściach z laptopami ASUSa znajomych straciłem wszelkie zaufanie do tej marki. Edytowane 10 Września 2015 przez lukaszr89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...