dario_t Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Witam. Mam BIG problem. Sprzedalem kolesiowi Athlona 1700+ Palomino i mobo ECS K7S5A a on mowi ze proc jest niestabilny - ze co jakis czas sie komp resetuje. Pomyslalem ze to nie wina procka wiec sie go zapytalem czy probowal na innym sprzecie go przetestowac. Powiedzial ze przetestowal u ciotki i tam jeszcze czesciej sie sypaly restarty. Temp proca to podobno 40-50C. A na dodatek jego znajomy stwierdzil: "procek ewidentnie był podkręcany i przegrzewany" (tu jush na brechy mnie wzielo - podkrecanie Palomino na K7S5A - taki glupi to ja nie jestem :P) Nie wiem co mam teraz z tym zrobic. U mnie dzialalo wszystko OK. Powiedzcie, co moze byc powodem tej niestabilnosci... :cry: PS. Koles mowil tesh ze na mobo nie bylo zworki od napiecia - ja tam nigdy nie zauwazylem owej zworki :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Spytaj koleżke o zasilacz. moze proboje to odpalic na jakims no nameowym zasliaczu 230watowym. A czy u ciebie proc byl stabilny? Jesli tak to sprawa jest prosta. Wez goscia i mobo pod pache idz do siebie do domu i odpal to na takim sprzecie jak to wczesniej chodzilo. odpal jakiegos cpu stability test'a i mo pokarz ... przyeciez to chyba jedyne rozwiązanie. koles nie bedzie mógł reklamowac jezeli u ciebie bedzie działał dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 może ma jakąś lipną zasiłkę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 IMO- gość skapnął się, że przepłacił (?) i próbuje wycofać się z kupna. Gdzie sprzedaleś? Allegro? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 A może włożył do płyty SDR, a jak wiadomo niektóre płyty K7S5A mają właśnie z nimi problem. A w drugim kompie ma taką samą płytę i też SDR tyle że w tej chwili na jakimś Duronie na FSB 100MHz i do tej pory było dobrze. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Heh... zagadal do mnie przed chwila ten koles i mowi "dzieki za sprzet" - pomyslalem ze jakims sarkazmem zajechal a okazalo sie ze sprzet dziala cacy tylko jego brat sie dosiadl do kompa i brednie zaczal gadac :P JESZCZE TROCHE TAKICH LUDZI W POLSCE I NAM GRANICE ZAMKNA ZEBY SIE POLACY PO SWIECIE NIE ROZNOSILI - zaraza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...